Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Må gjennomføre store utbedringer

Innbyggerne i Barentsburg kan trolig vente seg bedre kantineforhold i tiden som kommer. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Må gjennomføre store utbedringer

Trust Arktikugol må legge fram en fremdriftsplan for utbedringer av bygg det blir servert mat i.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Da Mattilsynet besøkte Barentsburg i oktober, inspiserte de messa, hotellet, sykehuskjøkkenet, kantina og kantinekjøkkenet, butikken og skolen med barnehagen. Seniorrådgiver i Mattilsynet, Arvid Ingebrigtsen, mener flere av bygningene ville blitt stengt dersom de befant seg på det norske fastlandet.
– Det er ikke langt fra sannheten. De har usikker vannforsyning og er svært slitt, sier Ingebrigtsen.
Nå har Sysselmannen i samråd med Mattilsynet pålagt trusten å legge fram en fremdriftsplan for hvordan de vil gjennomføre nødvendige oppgraderings- og vedlikeholdsarbeider.

Har planer
Mattilsynet og Sysselmannen holdt et oppsummeringsmøte med trusten etter inspeksjonen, der gruveledelsen fortalte at de har planer om forbedringer for store deler av bygningsmassen. Blant annet skal hotellet inkludert kjøkkenet renoveres til neste år. Vann og avløpsystemet skal skiftes ut i messa, og alt serviset skal skiftes ut. I tillegg er det planer om å renovere den gamle stormessa i løpet av et par år.

Leverte ikke
– Trusten ble bedt om å komme med punktene i skriftlig form, noe de ikke gjorde. Derfor er det nå vedtatt at de må levere en detaljert plan innen 31. januar. Dersom de ikke sender inn en slik plan, vil det bli fattet vedtak om pålegg i form av en detaljert liste med krav, sier Ingebrigtsen.

Komplisert saksgang
Dersom Trust Arktikugol leverer en framdriftsplan kommer ikke Mattilsynet til å inspisere gruvesamfunnet før planen er gjennomført.
– Saksgangen er komplisert i og med at dette er et helt samfunn, som i tillegg er russisk. Vi må gå fram på en slik måte at vi kommer til løsninger og ikke går oss fast. Men russerne har nå gitt signaler om at de skal pusse opp og at en del av bygningene skal totalrenoveres, sier Arvid Ingebrigtsen.

Siste nytt i Nyheter

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian venter på været.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Ja til mat, nja til parkering

Blandede følelser blant lokalpolitikerne til Rema-etablering.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!