Lysere utsikter for lærerne

En del kontorer samt bibliotekdelen på Longyearbyen skole får nye vinduer.

51 vinduer byttes nå ut på Longyearbyen skole. Jan Espen Stavenes (t.v.) og Daniel Mogstad fra Svalbard Bygg AS har holdt på med prosjektet siden torsdag i forrige uke.
Publisert

51 vinduer har stått i trofast tjeneste gjennom vær og vind langs fasaden på Longyearbyen skole opp mot skibakken siden 1970-tallet, men nå skiftes de ut.

– Det er vanlig vedlikehold, for vinduene har begynt å bli gamle og har fått en del råteskader. De nye vinduene har bedre isolasjon og et aluminiumsbeslag på utsiden som gjør at de tåler vær og vind på en bedre måte, sier prosjektleder Victoria Windstad på eiendomsavdelingen i Longyearbyen lokalstyre.

Arbeidet utføres av Svalbard Bygg AS, og prislappen på prosjektet er på 430.000 kroner. Sluttfristen for arbeidet er satt til 15. august, slik at det skal være klart til skolestart. Det er ved en del kontorer og bibliotekdelen på skolen at vinduene skiftes ut.

Daniel Mogstad og Jan Espen Stavenes fra Svalbard Bygg var onsdag kommet godt i gang med innsettingen av de nye vinduene. Men 22 av de 51 vinduene må spesialtilpasses, så det er tidkrevende arbeid. På dragerne, eller bærebjelkene, er det beslag som gjør at vinduene må modifiseres litt før de får plass. Det gjør også at de må skjære opp noen av de gamle vindusrammene for å få dem ut av veggen.

– Det er egentlig ganske spennende, for ingen av vinduene er like, sier Stavenes.

Powered by Labrador CMS