Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Lukket isbjørnmøte

Generalsekretær Rasmus Hansson (t.v.) i WWF Norge overrekker miljøvernminister Erik Solheim en isbjørnskjorte i anledning isbjørnmøtet i Tromsø. FOTO: Birger Amundsen

Lukket isbjørnmøte

Miljøvernminister Erik Solheim beklager sterkt at deler av det internasjonale isbjørnmøtet som begynte i Tromsø i dag er stengt for pressen og observatører.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.03.2009 kl 14:46

At vern av isbjørn er politikk ble ytterligere styrket da det internasjonale isbjørnmøtet åpnet i Tromsø i dag. Til stede er en rekke representanter fra de fem landene som i 1973 undertegnet isbjørnavtalen, og som blant annet førte til at isbjørn ble totalfredet på Svalbard.

Respekterer avgjørelsen

– Jeg respekterer avgjørelsen at møtet lukkes, men det er ikke i tråd med den politikk jeg støtter. Jeg vil ha full åpenhet, men dette er et internasjonalt møte som vil være lukket under klimadiskusjonen, sier Solheim.

Generalsekretær Rasmus Hansson i WWF Norge benyttet anledningen til å gi Solheim en skjorte med påskriften «In 2009 I took strong action to save the polar bear» med svarruter JA eller NEI. Hansson krysset av JA på Solheims skjorte.

Alvor for isbjørnen

Erik Solheim understreket alvoret i situasjonen for isbjørn, og at det er svært viktig at resultatet av dette møtet gir et sterkt signal og innspill til klimatoppmøtet i København senere i år.

– Isbjørn kan bare bli reddet i sitt eget miljø. Det betyr at vi må stanse den globale oppvarming for å redde isbjørn, det er svært viktig. Isbjørnen kan bare overleve der det er is, fastslo ministeren.

Mange tema

Under det fire dager lange isbjørnmøtet vil en rekke tema bli belyst. Hvert av de fem isbjørnlandene vil legge fram oppdatert informasjon om tilstanden for bjørnene i eget område. Tema som vil bli diskutert er blant annet olje- og gassaktivitet i Arktis, utviklingen av infrastruktur, skipstrafikk og annen trafikk, turisme og økt trafikk og sikkerhetsspørsmål for mennesker i områder med isbjørn.

 

Siste nytt i Nyheter

Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

92 husstander evakuert

Longyearbyen lokalstyre forbereder seg på at det kan bli flere.

 
Feilvurderte skredfaren

NVE klarte ikke å varsle om at bebyggelsen var truet, derfor ble ingen evakuert før skredet gikk litt før klokken 12 i dag.

Skredet er gjennomsøkt

Sysselmannen melder på sine nettsider at skredområdet nå er gjennomsøkt og at ingen er savnet. Politiet er fremdeles på stedet ved Vei 228. Se bilder fra skredområdet her.

Hørte rop om hjelp, og fikk barn løftet opp i hendene

– Jeg er helt skjelven, sier Ingeborg Snekvik (33) etter dagens snøskred i Longyearbyen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!