Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Lufttransport vurderer å kutte flere stillinger

Nye tider: Dornier-avgangen til Svea ligger fortsatt fast, selv om Lufttransport ikke lenger skal fly med Kystvakten. Også til Ny-Ålesund skal selskapet fortsette å fly. I tillegg snuser de på nye muligheter. FOTO: Christian Nicolai Bjørke

Lufttransport vurderer å kutte flere stillinger

Fire årsverk kan forsvinne fordi Kystvakten må spare penger.

Tekst:

Publisert:

– Dette kan bety lokal nedbemanning, sier forretningsutvikler Hans Arne Jensen i Lufttransport.

Selskapet har i mange år bistått Kystvakten i deres overvåkning av Barentshavet. Med sine Dornier-fly som står stasjonert på Svalbard lufthavn, har Lufttransport flydd 400 timer i året.

– Kontrakten utløper 31. mai i år, men i den opprinnelige avtalen hadde Kystvakten mulighet for opsjonsår. Nå viser det seg at de ikke vil ta det ut, sier Jensen.

Etter Lynx
Kystvaktsjef Lars Saunes sier til NRK at de må spare penger i forbindelse med innfasingen av de nye NH90-helikopterne, som skal overta for de gamle Lynx-maskinene.

– Kontrakten med Lufttransport koster 16 millioner i året, det er mye for Kystvakten når vi får økte kostnader i forbindelse med bruk av NH90-helikoptrene. Målet for Kystvakten er å kunne gjøre all overvåking selv, uten å måtte leie inn fly, sier han til NRK.

Grønland?
Konsekvensen kan altså bli nedbemanning blant de 18 Svalbard-årsverkene med piloter og teknikere.

– Vi snakker muligens om to pilotårsverk og to teknikerårsverk, sier Jensen.

Lufttransport er nå i dialog med de øvrige oppdragsgiverne på Svalbard, Store Norske og Kings Bay, for å finne ut hvordan de skal håndtere bortfallet av inntekter. Målet er å finne nye markeder som kan kompensere. En mulighet er å se mot Grønland, der danske forskere er i ferd med å etablere seg på Station Nord helt nordøst på øya. Avstanden fra Longyearbyen er betydelig kortere enn fra Kangerlussuaq.

Etter 31. mai har Lufttransport kun flyvninger til Svea og Ny-Ålesund på Svalbard. 1. april tar selskapet over helikopterredningstjenesten.

Se bildet større

Kan redusere: Forretnings­utvikler Hans Arne Jensen. FOTO: Christian Nicolai Bjørke

Se bildet større

Grønnere gress: Station Nord på Grønland kan være et nytt satsingsområde for selskapet. FOTO: Helle Gannestad

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!