Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Luftskipet ødelagt

Det franske luftskipet ble ødelagt tirsdag morgen. Her med ekspedisjonsleder Jean-Louis Étienne. FOTO: Total Pole Airship

Luftskipet ødelagt

Det franske luftskipet som var planlagt å ankomme Longyearbyen i slutten av mars, ble ødelagt etter å ha slitt seg fra fortøyningsmasten tirsdag morgen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Det 54 meter lange luftskipet hang i fortøyningsmasten i Fayence i Frankrike, da det ved halvsju tiden tirsdag morgen ble tatt av et kraftig vindkast og revet løs fra masten. En halvannen meter lang jernstang fulgte med skipet, som drev av gårde i 30 meters høyde.
Ekspedisjonsdeltakerne på «Total Pole Airship»-ekspedisjonen som befant seg på stedet fulgte etter luftskipet.

Krasjet over hustak
Kort tid etter traff jernstangen en hangar på flyplassen, hvor luftskipet var blitt fortøyd, før det ble slått ned over et hustak og fullstendig ødelagt. En pressekonferanse vil bli holdt i løpet av tirsdag ettermiddag, hvor flere detaljer om ulykken vil bli lagt fram.
Ingen mennesker er skadet.
Ifølge nyhetsbyrået AFP sier ekspedisjonsleder Jean-Louis Étienne at ekspedisjonen er kanselert ettersom det bare var dette ene luftskipet.

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!