Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Luftputefartøy blir forbudt

Den største skepsisen til luftputefartøy er knyttet til støy. Miljøverndepartementet er redd båten skal forstyrre dyrelivet. FOTO: Yngve Kristoffersen

Luftputefartøy blir forbudt

Miljøverndepartementet (MD) går inn for å forby bruken av luftputefartøy på Svalbard, og har gitt Direktoratet for naturforvaltning i oppdrag å utarbeide forskrift.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Det var i fjor høst at Unis varslet at de ville ta i bruk et luftputefartøy i forbindelse med forskning. Fartøyet til 6,5 millioner kroner er spesialinnredet for bruk som forskningsfartøy, og finansiert av den amerikanske maringeofysiker John Hall. Kontaktperson i Norge er geologiprofessor Yngve Kristoffersen ved Universitetet i Bergen.

I drivisen nord for Svalbard
Fartøyet skal hovedsakelig brukes i polhavet nord for Svalbard, i et område utenfor Svalbards territorialfarvann, og omfattes derfor ikke av et fremtidig forbud.
Planen er at fartøyet skal ha sin hjemmehavn i Longyearbyen, og brukes av Unis når det ikke er i bruk i drivisen nord for Svalbard.

Til alle årstider
I oppdragsbrevet skriver MD: «Utfordringane knytt til denne typen båtar er støy, sjølv om eksakte støyverdiar manglar. Ein slik type båt vil kunne operere i periodar der det er vanskelege forhold for vanlege båtar eller snøscootarar, og han vil kunne operere til alle årstider. Luftputebåtar vil kunne nyttast i område som normalt ville vore heilt uforstyrra av menneskeleg aktivitet på den årstida. Ein slik båttype vil også kunne vere av interesse for reiselivet til bruk i overgangsperioden mellom scootersesong og båtsesong.»
Departementet peker på støy som et viktig argument for forbud, at den vil forstyrre dyrelivet og ha negativ innvirkning på selve villmarksopplevelsen.
«Villmark fri for støy og anna uro er også noko som blir nytta i marknadsføringa ovafor turistar.»

Åpent sinn
Unisdirektør Gunnar Sand understreker at båten i utgangspunktet ikke er Unis sitt prosjekt, men at han håper reaksjonen mot bruken ikke kommer som en ryggmargreaksjon som redsel for alt som er nytt.
– Er Unis for offensiv, og på den måten med på å tvinge fram nye forbud?
– Det er mulig at Unis oppleves offensiv, men i dette tilfellet vil bruken av et luftputefartøy være mer miljøvennlig enn bruk av helikopter, som er alternativet, svarer Sand. Han mener at det hele tiden kommer nye fartøy og kjøretøy og at man må ha et åpent sinn i forhold til det.
– Hva med forstyrrelsen av dyrelivet?
– Det må legges inn begrensninger på hvor og når båten kan brukes. Det har man på alle andre områder, så det er ikke noe nytt, fastslår Sand.
MD viser til føre-var-prinsippet i svalbardmiljøloven, som inneholder en hjemmel om å gi en forskrift om forbud mot bruk av bestemte typer farkoster, «slik at ein kan stanse ei uønska utvikling i motorferdsel til sjøs».
MD ber i brevet til DN om at forslaget til forskrift blir utarbeidet så snart som mulig og sendt på høring på vanlig måte.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!