Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Lufthavnhotellet brent ned

 

Lufthavnhotellet brent ned

Avinor og Longyearbyen brannvesen fjernet lørdag det nedslitte «Lufthavnhotellet» ved flyplassen ved å brenne det ned.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Hotellet, som besto av en lang rekke Moelven-seksjoner, ble satt opp i forbindelse med byggingen av flyplassen på Hotellneset i 1974. I årene som er gått har den midlertidige brakkeriggen blitt benyttet både som overnattingssted, kontorer og anleggsrigg.

Parkeringsplass
– Jeg hadde en avtale med Longyearbyen lokalstyre om at brakkene ikke skulle dukke opp inne i byen. Det har vært mange henvendelser fra folk som var interessert i å overta, sier lufthavnsjef Ole M. Rambech i Avinor.
Rambech sier videre at brakkeriggen måtte fjernes for å gi plass til ny parkeringsplass, i forbindelse med byggingen av det nye terminalbygget og oppgradering av flyplassen.

Brannøvelse
Brakkene var tømt for alt inventar, og det var også laget to branngater mellom bygningene for å holde brannen under kontroll.
Longyearbyen brannvesen og Avinor brukte nedbrenningen som øvelse, og holdt det hele under kontroll. Tidspunktet var også gunstig med svak østlig bris som førte den svarte, tunge røyken utover Isfjorden.

Farlig fortettelse
– Det vi gjør er å trekke lærdom av dette. Brakkeriggen representerer et gjennomsnitt av beboelseshusene i Longyearbyen. Det er skremmende å se hvor fort det går, ikke minst med tanke på den fortettelsen som gjøres i Longyearbyen, sier brannsjef Jan Olav Sæter.
Brakkene ble stukket i brann like før klokken 10 lørdag og var fullstendig nedbrent tre timer senere.
Avinor går mandag i gang med å rydde og planere plassen. Og med det er en 33 år gammel, midlertidig brakkerigg gått over i historien.

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet ble leteaksjonen avsluttet.

Lørdag var Sysselmannen i Bolterdalen for å kontrollere skutere og skuterkjøring.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

 
En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!