Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Luciafeiring på skolen

Elevene fra første til fjerde klasse sang blant annet «En stjerne synger i natt» på adventsamlingen. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Luciafeiring på skolen

På Longyearbyen skole ble både Lucia og advent feiret på Luciadagen onsdag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Se flere bilder fra adventsamlingen her!

Elevene i første klasse dannet Luciatoget og kom gående inn i glassgården på skolen, der de andre elevene var samlet. Elever fra tredje klasse tente lys, og alle sang «Tenn lys», en sang som de fleste nok forbinder med adventstiden. Etterpå ble det lest fakta om Lucia, før alle elevene fra første til fjerde klasse sang «Vi tenner våre lykter» og det var allsang med «Nå tennes tusen julelys».

Glemte jula
Elevene i fjerde klasse imponerte så med skuespill om bygda som glemte at det var blitt jul, men som husket det på lille julaften og som akkurat rakk å stelle i stand til jul før kirkeklokkene ringte jula inn. Så sang andre klasse «Julekveldsvisa»av Alf Prøysen, og hele seansen ble avsluttet med «En stjerne synger i natt» og utdeling av pepperkaker.

Siste nytt i Nyheter

Husrekke kan bli ekstra sikring

De tretten boenhetene som fremdeles er evakuert kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

 
Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

Informasjonsmøte i kveld

Det blir informasjonsmøte for alle i kulturhuset klokken 20 i kveld. Der vil det bli gitt en statusoppdatering på situasjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!