Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Luciafeiring på skolen

Elevene fra første til fjerde klasse sang blant annet «En stjerne synger i natt» på adventsamlingen. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Luciafeiring på skolen

På Longyearbyen skole ble både Lucia og advent feiret på Luciadagen onsdag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Se flere bilder fra adventsamlingen her!

Elevene i første klasse dannet Luciatoget og kom gående inn i glassgården på skolen, der de andre elevene var samlet. Elever fra tredje klasse tente lys, og alle sang «Tenn lys», en sang som de fleste nok forbinder med adventstiden. Etterpå ble det lest fakta om Lucia, før alle elevene fra første til fjerde klasse sang «Vi tenner våre lykter» og det var allsang med «Nå tennes tusen julelys».

Glemte jula
Elevene i fjerde klasse imponerte så med skuespill om bygda som glemte at det var blitt jul, men som husket det på lille julaften og som akkurat rakk å stelle i stand til jul før kirkeklokkene ringte jula inn. Så sang andre klasse «Julekveldsvisa»av Alf Prøysen, og hele seansen ble avsluttet med «En stjerne synger i natt» og utdeling av pepperkaker.

Siste nytt i Nyheter

Kansellerte på nytt

I dag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Dagens ekstrafly er nå kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!