Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Lot reinsdyret lide

Illustrasjonsfoto FOTO: Nils Lorentsen

Lot reinsdyret lide

Etter at reinsdyrbukken var skutt, gikk jegeren for å varme opp ei hytte. På bakken lå bukken fortsatt i live.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.09.2013 kl 13:46

Sysselmannens feltinspektører kom tilfeldigvis over en reinsdyrbukk som var skutt, men ikke drept i Colesbukta fredag 23. august. Da jegeren skøyt bukken, falt den om på bakken, men jegeren forsikret seg ikke om at den var avlivet.

I stedet forlot han dyret. Han gikk for å varme opp ei hytte i nærheten. Han ville gjøre det før han hadde tenkt til å startet på slaktingen.

Feltinspektørene kom til stedet om lag en halvtime etter at reinsdyret ble skutt. Det var da fortsatt tydelig i live og løftet på hodet da de nærmet seg. Bukken ble da avlivet av en annen på jegerens jaktlaget.

Jegeren har nå fått og vedtatt et forelegg på 5.000 kroner av Sysselmannen.

– Ved at bukken ikke umiddelbart ble avlivet, men etterlatt i en halvtimes tid, ble dyret utsatt for unødig lidelse, konkluderer Sysselmannen med.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!