Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Løsning for yrkesfag

 

Løsning for yrkesfag

Ungdommen kan slippe jubelen løs. Det blir to yrkesfag i Longyearbyen til høsten.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.01.2012 kl 07:00

Frustrasjonen var stor blant ungdommene som troppet opp i Svalbardpostens lokaler sist uke. Åtte av 10. klassingene ønsker å gå teknikk og industriell produksjon (TIP), men manglende lokaler gjorde at det spøkte for yrkesfaget.

Glade elever

Nå kan elevene juble. Politikerne, Oppvekstforetaket og næringslivet fant en løsning tidligere denne uka. Elevene fikk gladmeldingen tirsdag.

– Alle reiste seg fra stolene og ropte hipp, hipp, hurra. Dette er helt fantastisk, og vi er veldig fornøyde, sier Markus Sæter, som er en av 10. klassingene som ønsker TIP.

For elevene har det vært spennende dager.

– Nå slipper flere å flytte til fastlandet. Jeg tror mange hadde lyst til å gå på skole i Longyearbyen neste år, sier Sæter.

To yrkesfag

LNS Spitsbergen skal leie nye lokaler tvers over gata for det nåværende dekkverkstedet sitt. I august flyttes dekkene, og dermed frigjøres det plass til TIP-elevene. Det gleder Oppvekstforetaket like mye som ungdommene.

– Det har vært lagt ned masse arbeid i dette, og derfor er det nå veldig gledelig at vi har funnet en løsning, sier Anne Ellingsen, daglig leder i Oppvekstforetaket.

Samtidig får årets elektro-elever fortsette med elektro i Longyearbyen neste skoleår.

– Regnskapet for 2011 viser et mindreforbruk, og det gir oss mulighet for å tilby to yrkesfag neste år, sier Ellingsen.

Viktig rekruttering

For LNS Spitsbergen er det viktig å få yrkesfaget til byen. Derfor satte de inn store krefter for å få frigjort verkstedet til undervisning.

– Vi er et av de største selskapene på Svalbard, og det vil vi fortsette å være. Lokalet er spesielt tilpasset og er lagt opp for undervisning. For oss er det positivt med rekruttering, og vi ønsker å satse på lærlinger, sier Jakobsen.

Store Norske er også med på spleiselaget og stiller med utstyr og kompetanse. 

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!