Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Lørdagens skuterhendelser

En kvinne mistet kontrollen over skuteren og kjørte rett inn i et skuterfølge som stod på sletta nedenfor Svalbard Snøscooterutleie. FOTO: Per Andreassen/Sysselmannen

Lørdagens skuterhendelser

En kvinne fikk antakelig brudd i armen i en skuterulykke på Isfjord Radio i dag. En annen kvinne krasjet skuteren ved SSU.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.03.2011 kl 14:06

– En fastboende kvinne fikk skuteren over seg under en tur til Isfjord Radio i dag. Hun har antakelig knekt armen og blir hentet av redningshelikopteret akkurat nå, forteller vakthavende førstebetjent Per Andreassen hos Sysselmannen klokken 18.30 lørdag.

Skuterkrasj

Tidligere på dagen mistet en kvinnelig turist kontrollen over snøskuteren ved Svalbard Snøscooterutleie i munningen av Adventdalen. Hun hadde aldri tidligere sittet på en snøskuter og skulle bare prøve hvordan den virket før hun skulle ut på tur med et turistfølge.

– Jeg sto tilfeldigvis der da det skjedde, og det kunne blitt riktig stygt. Kvinnen braset rett inn i et annet skuterfølge som sto klar til avgang. Heldigvis hadde de ikke satt seg på skuterne, ellers kunne det blitt alvorlige personskader, sier Andreassen.

Han sier at han skriver en rapport på hendelsen, og at det kan hende kvinnen kan vente seg en reaksjon fra politiet.

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!