Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Løp inn penger

Run, Forrest: Monika Hultin, Astrid Lemme, May Watson, Alain Savoie og Tijs van Gisbergen var lett å få øye på. FOTO: Eirik Palm

Løp inn penger

Startskuddet for innsamlingen til årets TV-aksjon gikk lørdag. Det ble som vanlig en fargerik markering.

– Først tenkte vi bare på å skrive ut papir med grønne blader på printeren på skolen. Så fant vi ut at det blir jo feil med papir når vi løper for regnskogen. Så alt er fra Bruktikken, forteller Monika Hultin, Astrid Lemme, May Watson, Tijs van Gisbergen og Alain Savoie.

De fem har nettopp kommet i mål etter å ha gjennomført TV-aksjonsløpet, som markerer starten på innsamlingen på Svalbard. Med navnet Run Forrest og heiaropet «Run, Forrest, run!» (ordspill fra Forrest Gump) og grønne kostymer gav de fem også sitt bidrag til å skape et fargerikt løp.

Kaster seg ut i det

I tillegg kom de første pengene i aksjonskassa. Hver deltaker betaler en sum for å delta i TV-aksjonstafetten. I år ble det totalt 24.500 kroner.

– Det svinger avhengig av hvor mange lag som er med, men for å si det slik: Det gir litt mer enn da vi startet med kaffe og vafler på torget. Så fikk Lene (Villumsen, red anm.) i gang en fiksere form, som gir mer penger, sier aksjonskoordinator Anne Lise K. Sandvik.

– Dette er startskuddet. Nå er det full fart fram mot 18. oktober, framholder hun.

Stafetten ble første gang arrangert i 2012. Lene Villumsen hadde ideen, og Svalbard Turn med Helle Jacobsen heiv seg rundt.

– Det har de fortsatt å gjøre.

– Hvor kom kostymene fra?

– Det har faktisk overhodet ikke vært noe poeng fra vår side. Det var noen studenter som møtte opp og løp i badebukse. Deretter begynte de å løpe i brannmannsuniformer, legefrakker, alt mulig, sier Villumsen.

– Det mest fantastiske med Longyearbyen er hvordan man kaster seg ut i det og samler inn, ser hun.

Priser

Nylig samlet folk på Svalbard inn 300.000 kroner til syriske flyktninger. Anne Lise K. Sandvik tviler på at det blir rekorder i år, og gleder seg i stedet over at det er to aksjoner opp på hverandre.

– Det er kanskje like viktig for regnskogfondet at man øker bevisstheten, sier Sandvik som de neste ukene – etter eget utsagn – løper rundt for å skaffe gjenstander til auksjonen og holde hjulene i gang.

I løpet deltok både skoleelever, butikkansatte, gruvebuser fra Gruve 7, lærere med fargerike kostymer og ukulele, og småbarnsmødre med barnevogn.
Raskest i løypa var Avinor, som for anledningen stilte i mexicanske brytemasker.

– Grunnen til at vi stiller, er at vi synes det er en fin måte å samle inn penger på. Så er det sosialt for firmaet å stille lag, og vi har vært med de siste årene, sier Avinor-sjef Morten Ulsnes. Med seg hadde han Bjørn Louis Petersen, Carl Einar Ianssen, Jostein Lyngøy og Gerardo Garcia. Selv løp han ankeretappen.

– Jeg har løpt den før. Etappefordelingen går på erfaringer og etter eget ønske, gliser han.

Så var det premieutdeling med priser til beste mikslag (Unis 1, 13:30), beste damelag (Babes of Svalbard, 21:17), beste herrelag (Avinor, 13:13), beste utkledning (Team 1, lærere, 15.:54) og jumbo (Babes of Svalbard), som altså gjennomførte stafetten med sine håpefulle i barnevogner og narresmokk).

Nøkkelord

Se bildet større

Ankeretappen er unnagjort, og Babes of Svalbard er i mål. FOTO: Eirik Palm

Se bildet større

Ildsjeler: Stafetten gir mer i aksjonskassa enn kaffe og vafler, forteller Lene Villumsen og Anne Lise K. Sandvik. Med lørdagens løp var årets TV-aksjonsinnsamling offisielt igang på Svalbard. FOTO: Eirik Palm

Se bildet større

Lynkjappe brytere: Ikke så lett gjenkjennelige kanskje, men her er Avinor-gjengen Bjørn Louis Petersen, Morten Ulsnes, Carl Einar Ianssen, Jostein Lyngøy og Gerardo Garcia like etter målgang. FOTO: Eirik Palm

Se bildet større

Gruve 7 på vei inn til mål. FOTO: Eirik Palm

Se bildet større

Store og små: Babes of Svalbard sikret seg to priser etter å ha fullført stafetten med minsten i barnevogn. FOTO: Eirik Palm

Se bildet større

Fargerikt: Team 1, lærere stilte i kostymer i alle farger og varianter. FOTO: Eirik Palm

Siste nytt i Nyheter

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!