Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Løp inn penger

Run, Forrest: Monika Hultin, Astrid Lemme, May Watson, Alain Savoie og Tijs van Gisbergen var lett å få øye på. FOTO: Eirik Palm

Løp inn penger

Startskuddet for innsamlingen til årets TV-aksjon gikk lørdag. Det ble som vanlig en fargerik markering.

Tekst:

Publisert:

– Først tenkte vi bare på å skrive ut papir med grønne blader på printeren på skolen. Så fant vi ut at det blir jo feil med papir når vi løper for regnskogen. Så alt er fra Bruktikken, forteller Monika Hultin, Astrid Lemme, May Watson, Tijs van Gisbergen og Alain Savoie.

De fem har nettopp kommet i mål etter å ha gjennomført TV-aksjonsløpet, som markerer starten på innsamlingen på Svalbard. Med navnet Run Forrest og heiaropet «Run, Forrest, run!» (ordspill fra Forrest Gump) og grønne kostymer gav de fem også sitt bidrag til å skape et fargerikt løp.

Kaster seg ut i det

I tillegg kom de første pengene i aksjonskassa. Hver deltaker betaler en sum for å delta i TV-aksjonstafetten. I år ble det totalt 24.500 kroner.

– Det svinger avhengig av hvor mange lag som er med, men for å si det slik: Det gir litt mer enn da vi startet med kaffe og vafler på torget. Så fikk Lene (Villumsen, red anm.) i gang en fiksere form, som gir mer penger, sier aksjonskoordinator Anne Lise K. Sandvik.

– Dette er startskuddet. Nå er det full fart fram mot 18. oktober, framholder hun.

Stafetten ble første gang arrangert i 2012. Lene Villumsen hadde ideen, og Svalbard Turn med Helle Jacobsen heiv seg rundt.

– Det har de fortsatt å gjøre.

– Hvor kom kostymene fra?

– Det har faktisk overhodet ikke vært noe poeng fra vår side. Det var noen studenter som møtte opp og løp i badebukse. Deretter begynte de å løpe i brannmannsuniformer, legefrakker, alt mulig, sier Villumsen.

– Det mest fantastiske med Longyearbyen er hvordan man kaster seg ut i det og samler inn, ser hun.

Priser

Nylig samlet folk på Svalbard inn 300.000 kroner til syriske flyktninger. Anne Lise K. Sandvik tviler på at det blir rekorder i år, og gleder seg i stedet over at det er to aksjoner opp på hverandre.

– Det er kanskje like viktig for regnskogfondet at man øker bevisstheten, sier Sandvik som de neste ukene – etter eget utsagn – løper rundt for å skaffe gjenstander til auksjonen og holde hjulene i gang.

I løpet deltok både skoleelever, butikkansatte, gruvebuser fra Gruve 7, lærere med fargerike kostymer og ukulele, og småbarnsmødre med barnevogn.
Raskest i løypa var Avinor, som for anledningen stilte i mexicanske brytemasker.

– Grunnen til at vi stiller, er at vi synes det er en fin måte å samle inn penger på. Så er det sosialt for firmaet å stille lag, og vi har vært med de siste årene, sier Avinor-sjef Morten Ulsnes. Med seg hadde han Bjørn Louis Petersen, Carl Einar Ianssen, Jostein Lyngøy og Gerardo Garcia. Selv løp han ankeretappen.

– Jeg har løpt den før. Etappefordelingen går på erfaringer og etter eget ønske, gliser han.

Så var det premieutdeling med priser til beste mikslag (Unis 1, 13:30), beste damelag (Babes of Svalbard, 21:17), beste herrelag (Avinor, 13:13), beste utkledning (Team 1, lærere, 15.:54) og jumbo (Babes of Svalbard), som altså gjennomførte stafetten med sine håpefulle i barnevogner og narresmokk).

Nøkkelord

Se bildet større

Ankeretappen er unnagjort, og Babes of Svalbard er i mål. FOTO: Eirik Palm

Se bildet større

Ildsjeler: Stafetten gir mer i aksjonskassa enn kaffe og vafler, forteller Lene Villumsen og Anne Lise K. Sandvik. Med lørdagens løp var årets TV-aksjonsinnsamling offisielt igang på Svalbard. FOTO: Eirik Palm

Se bildet større

Lynkjappe brytere: Ikke så lett gjenkjennelige kanskje, men her er Avinor-gjengen Bjørn Louis Petersen, Morten Ulsnes, Carl Einar Ianssen, Jostein Lyngøy og Gerardo Garcia like etter målgang. FOTO: Eirik Palm

Se bildet større

Gruve 7 på vei inn til mål. FOTO: Eirik Palm

Se bildet større

Store og små: Babes of Svalbard sikret seg to priser etter å ha fullført stafetten med minsten i barnevogn. FOTO: Eirik Palm

Se bildet større

Fargerikt: Team 1, lærere stilte i kostymer i alle farger og varianter. FOTO: Eirik Palm

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!