Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Longyearbyen i svart

Longyearbyen mistet strømmen to ganger denne fredagen. Problemer med en kjele på Energiverket og motorer som slår seg av selv, er årsaken.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.12.2011 kl 15:41

– Vi har hatt problemer med rista på den kjelen som er i drift. I går kveld gikk vi over på reservekraft, sier driftsleder Odd Jostein Sylte på Energiverket.

Han forteller at noe svikter i systemet til det nye reservekraftanlegget, slik at motorene der skrur seg av selv. Det har skjedd to ganger i dag, og de ansatte på Energiverket vet ikke hvorfor.

Den første strømstansen var like etter klokken 8 fredag morgen. Den andre like før klokken 15 i ettermiddag. Begge varte i overkant av en halvtime.

Energiverket har to kjeler, men bare én blir brukt til enhver tid. Nå arbeider de ansatte med å koble til kjele nummer to, og slik gå over til normal drift igjen. Over helga skal de finne ut hvorfor maskinene på reservekraftanlegget selv skrur seg av.

Redusert varme

På grunn av at Energiverket ble tatt ut av drift torsdag kveld, har også vært kaldere enn normalt i byen. Årsaken var at effekten på fyrhusene ikke ble skrudd høyt nok opp, ifølge Sylte.

 
 

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!