Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Longyearbyen i svart

Longyearbyen mistet strømmen to ganger denne fredagen. Problemer med en kjele på Energiverket og motorer som slår seg av selv, er årsaken.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.12.2011 kl 15:41

– Vi har hatt problemer med rista på den kjelen som er i drift. I går kveld gikk vi over på reservekraft, sier driftsleder Odd Jostein Sylte på Energiverket.

Han forteller at noe svikter i systemet til det nye reservekraftanlegget, slik at motorene der skrur seg av selv. Det har skjedd to ganger i dag, og de ansatte på Energiverket vet ikke hvorfor.

Den første strømstansen var like etter klokken 8 fredag morgen. Den andre like før klokken 15 i ettermiddag. Begge varte i overkant av en halvtime.

Energiverket har to kjeler, men bare én blir brukt til enhver tid. Nå arbeider de ansatte med å koble til kjele nummer to, og slik gå over til normal drift igjen. Over helga skal de finne ut hvorfor maskinene på reservekraftanlegget selv skrur seg av.

Redusert varme

På grunn av at Energiverket ble tatt ut av drift torsdag kveld, har også vært kaldere enn normalt i byen. Årsaken var at effekten på fyrhusene ikke ble skrudd høyt nok opp, ifølge Sylte.

 
 

Siste nytt i Nyheter

Se ødeleggelsene

Svalbardposten har vært i skredområdet.

Møter boligeierne mandag

Verken Sysselmannen eller lokalstyret ønsker folk øverst i Lia, men det er fremdeles flere spørsmål knyttet til hva som skjer videre.

– Jeg er sjeleglad for at vi flyttet ut

Elisabeth bodde i leiligheten i 14 år. Skredet raserte den bare måneder etter at hun flyttet ut.

 
Her traff skredet

Elleve personer var i huset da snømassene flyttet huset. Ingen ble fysisk skadet.

Prioriterer sikring i år

NVE mener den siste skredhendelsen viser at det er viktig å raskt få på plass permanent skredsikring.

Gamle sykehuset - et økonomisk mareritt

For ett år siden ble Gamle sykehuset evakuert og dørene boltet igjen. For eierne har investeringen i egen bolig blitt en katastrofe.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!