Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Longyearbyen i svart

Longyearbyen mistet strømmen to ganger denne fredagen. Problemer med en kjele på Energiverket og motorer som slår seg av selv, er årsaken.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.12.2011 kl 15:41

– Vi har hatt problemer med rista på den kjelen som er i drift. I går kveld gikk vi over på reservekraft, sier driftsleder Odd Jostein Sylte på Energiverket.

Han forteller at noe svikter i systemet til det nye reservekraftanlegget, slik at motorene der skrur seg av selv. Det har skjedd to ganger i dag, og de ansatte på Energiverket vet ikke hvorfor.

Den første strømstansen var like etter klokken 8 fredag morgen. Den andre like før klokken 15 i ettermiddag. Begge varte i overkant av en halvtime.

Energiverket har to kjeler, men bare én blir brukt til enhver tid. Nå arbeider de ansatte med å koble til kjele nummer to, og slik gå over til normal drift igjen. Over helga skal de finne ut hvorfor maskinene på reservekraftanlegget selv skrur seg av.

Redusert varme

På grunn av at Energiverket ble tatt ut av drift torsdag kveld, har også vært kaldere enn normalt i byen. Årsaken var at effekten på fyrhusene ikke ble skrudd høyt nok opp, ifølge Sylte.

 
 

Siste nytt i Nyheter

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av eiendommen Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Fant mulig hvalfangerkvinne

Et av de tre skjelettene som ble hentet ut fra Likneset i sommer, kan være av en kvinne.

To bjørneskinn å velge i

Under søndagens auksjon til inntekt for TV-aksjonen kommer det isbjørnskinn for salg. Anne Lise Klungseth Sandvik klarer ikke å bestemme hvilket.

I gang med byens «storstue»

Byens nye bibliotek skal bli blant landets mest moderne når det åpner neste sommer.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!