Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Longyearbyen i svart

Longyearbyen mistet strømmen to ganger denne fredagen. Problemer med en kjele på Energiverket og motorer som slår seg av selv, er årsaken.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.12.2011 kl 15:41

– Vi har hatt problemer med rista på den kjelen som er i drift. I går kveld gikk vi over på reservekraft, sier driftsleder Odd Jostein Sylte på Energiverket.

Han forteller at noe svikter i systemet til det nye reservekraftanlegget, slik at motorene der skrur seg av selv. Det har skjedd to ganger i dag, og de ansatte på Energiverket vet ikke hvorfor.

Den første strømstansen var like etter klokken 8 fredag morgen. Den andre like før klokken 15 i ettermiddag. Begge varte i overkant av en halvtime.

Energiverket har to kjeler, men bare én blir brukt til enhver tid. Nå arbeider de ansatte med å koble til kjele nummer to, og slik gå over til normal drift igjen. Over helga skal de finne ut hvorfor maskinene på reservekraftanlegget selv skrur seg av.

Redusert varme

På grunn av at Energiverket ble tatt ut av drift torsdag kveld, har også vært kaldere enn normalt i byen. Årsaken var at effekten på fyrhusene ikke ble skrudd høyt nok opp, ifølge Sylte.

 
 

Siste nytt i Nyheter

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!