Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Lompensenteret solgt

Lompensenteret i Longyearbyen er solgt til Amfi Eiendom AS. FOTO: Line Nagell Ylvisåker (arkiv)

Lompensenteret solgt

Lompensenteret er solgt. Fra nyttår blir kjøpesenteret i Longyearbyen en del av Amfi-kjeden.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.11.2013 kl 13:25

Helt i starten av november var Thon-gruppen i Longyearbyen. Storaksjonær Olav Thon i Amfi-gruppen antydet allerede da at han hadde svært lyst på Lompensenteret.

Nå er salgskontrakten underskrevet. Store Norske og Eiendomsinvestor, som har eid senteret i åtte år, har blitt enige om å selge til Amfi Eiendom AS. Overtakelsen skjer ved årsskiftet.

Lars Løseth i Amfi Eiendom gir følgende begrunnelse for kjøpet.

– I dag har vi kjøpesenter fra Mandal i sør til Alta og Kirkenes i nord. Når kjøpesenteret i Longyearbyen skulle selges, mente vi at et slikt oppkjøp ville bety at Amfi får hånd om hele Norge, sier Løseth.

– Men dere driver med forretninger. Hvilket potensiale ser dere i dette senteret?

– Longyearbyen er ikke Norges største by, men vi ser at innenfor enkelte områder er det meget bra handel. Det er også et område som blir stadig mer attraktivt for turister. Lompensenteret blir aldri Norges største kjøpesenter, men vi tror det vil være interessant for leietakere.

– Antyder du utbyggingsplaner?

– Vi har ingen konkrete planer. Men vi har tanker. De vil vi ikke dele med noen ennå, sier Lars Løseth.

Styreleder i Lompensenteret AS, Lars Erik Hoel, kommenterer salget slik:

– Det er to grunner til at vi valgte å selge til Amfi. Det første er at vi har fått et økonomisk oppgjør for eiendommen som vi er fornøyd med. Det andre er at vi har fått en eier som er minst like profesjonelle som det vi har vært i vårt eierskap. Det betyr at lokalsamfunnet generelt, og leietakerne spesielt, får en eier i ryggen som vet hva det vil si å drive kjøpesenter, sier Lars Erik Hoel.

Ingen har så langt oppgitt hvilken pris Amfi Eiendom AS skal betale for Lompensenteret. Taksten var på 52 millioner kroner da senteret ble lagt ut for salg for et drøyt år siden.

Les også:

Se bildet større

Lars Løseth (t.v.) sier Amfi-gruppen nå har hånd om hele Norge, fra Mandal i sør til Longyearbyen i nord. Her sammen med Sissel Berdal Haga og Olav Thon da de besøkte Lompensenteret i begynnelsen av november. FOTO: Christian Nicolai Bjørke

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!