Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Lompen som kulturhus skrinlagt

Eierne av Lompensenteret AS har trukket seg fra planen om nytt kulturhus. FOTO: Birger Amundsen

Lompen som kulturhus skrinlagt

Tirsdag ettermiddag mottok lokalstyret en epost fra daglig leder av Lompensenteret AS om at styret i senteret ikke ser det som økonomisk forsvarlig å bygge kulturhus.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Styret har brukt et konsulentselskap til å gjennomgå tallene, og konkluderte etter en kort gjennomgang i styret «at investeringene til et nytt kulturhus ikke er forsvarlig innenfor forutsetningene som forelå», skriver daglig leder Per Chr. Frøislie i eposten.

Seriøs jobbing
Store Norske eier halvparten av aksjene i Lompensenteret AS, den andre halvparten eies av Lars Erik Hoel gjennom Forvaltningskompaniet AS.
Hoel sier at de har jobbet seriøst med tallene over lang tid, men at de økonomiske rammene ble for stramme.

Ukomplisert avgjørelse
Vedtaket lokalstyret fattet 26. februar er kostnadsrammen satt til 46,5 millioner kroner for en kulturhusdel på 1.200 kvadratmeter.
– Jeg har ikke så mange kommentarer til dette. Det er greit når de nå mener at de ikke klarer det innenfor de rammene som er gitt. Vi sitter med lokalstyrets vedtak og fortsetter som forutsatt, sier administrasjonssjef Sigmund Engdahl i Longyearbyen lokalstyre.

Grei prosess
Den nytilsatte kultursjefen i lokalstyret, Einar Buø, som skal føre prosjektet videre etter Alf Seltveit, synes også avgjørelsen er ukomplisert.
– Jeg synes at det er en ryddig og grei prosess at Lompensenteret har hatt muligheten til å utrede dette, sier han.
Buø kom fra stillingen som oppvekst- og kultursjef i Lindesnes kommune, og har vært med på en tilsvarende prosess på Sørlandet.
I slutten av april orienterte han lokalstyret om framdriften av prosjektet.
– Planen er å få ut anbudspapirene før sommeren, og være i gang med reelle vurderinger i løpet av høsten, sier Einar Buø.
Og går alt som det skal videre vil et nytt kulturhus stå ferdig på nordsida av Næringsbygget neste høst.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!