Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Lokket fram latter om  alvorlige tema

Marcus Bech Mikalsen er «trollet» under ei feilprosjektert bru når Christin Kristoffersen (Kristin Furu Grøtting) og venninnene hennes skal til Huset for å få seg lørdagsbiff. FOTO: Christopher Engås

Lokket fram latter om alvorlige tema

Spitsbergen Revylag fortjener masse ros for sine smakfulle tullerier.

Tekst:

Publisert:

Tradisjon tro gikk folk mann av huse for å se Spitsbergen Revylags oppsummering av begivenhetene fra siste år i verdens nordligste by. Og revylaget leverte – også det tradisjon tro.

Dersom noen var misfornøyd med årets forestiling, så var det komplett umulig å få øye på dem blant alle mennesker med tårer i øynene fra hikstende latterkuler gjennom halvannen time med revy.

Parodiparade

Revyen «Wow! En ny kullalder! (eller går det den veien kullhøna sparker?)» tar for seg svært seriøse usikkerhetsmomenter i samfunnet på Svalbard, med skjebnen til hjørnesteinsbedriften som det altoverskyggende. Men størsteparten av revyen sikter mot å kile lattermusklene til publikum.

De mange imitasjonene syntes å trigge mest latter blant publikum. Nestleder i lokalstyret Geir Hekne, miljøvernsjef Guri Tveito, reiselivssjef Ronny Brunvoll, Tapasbussen, Sweco, Telenor, Store Norske, og ikke minst avtroppende lokalstyreleder Christin Kristoffersen får alle gjennomgå.

Kristoffersen i hovedrolle

Kristoffersen, i Kristin Furu Grøttings skikkelse, er en gjennomgangsfigur i revyen. Hun spiller en lokalstyreleder som ønsker seg en politisk rådgiver, som lefler med tanker om hvem som egentlig skulle blitt Årets Svalbardianer, som er prinsessen som Askeladden forsøker ut nye ideer på, og som er en av de tre pene damene som skal til Huset for å spise lørdagsbiff. I sistnevnte scenario er trollet under brua en mann fra Sweco med litt for lang tommestokk!

Imitasjonen til Furu Grøtting er så slående at mange måtte riste på hodet av beundring.

– Jeg har hatt mange timer på å studere Christin, og notert flittig, sier Kristin Furu Grøtting selv.

Nær og lokal

Alezander Flygel gjør en svært overbevisende figur som høyretopp Geir Hekne, og Haakon K. Sandvik som reiselivssjef Ronny Brunvoll. Eva Therese Jenssen danser rundt som miljøvernsjef Guri Tveito, og teller skutere og nekter ellers folk å bruke naturen.

Av lokale saker som tas opp i revyen kan nevnes Sysselmannens krav om lengre meldeplikt for turoperatører, at man nå skal telle snøskutere på Svalbard, at så mange leier ut husene sine til solformørkelsen, brannutrykninger som følge av flere «fulle kokker», og mange, mange flere.

Strålende hovedperson

Etter et avslutningsnummer med imponerende kostymer inspirert av «Phantom of the Opera» ble det stående applaus til revygjengen. Lokalstyreleder Christin Kristoffersen var mildt sagt lattermild da hun delte ut blomster til aktørene etter premiereforestillingen. Hun tok de mange parodiene av seg selv som en stor ære, og felte til og med en tåre da gjengen brøt ut i spontan sang på slutten.

En sang til melodien av Abbas «Thank you for the music», til ære for lokalstyrelederen, som ble avsluttet med ordene: «Parker nå hvor du vil».

Nøkkelord

Se bildet større

Alexander Flygel i rollen som brannmann og høyretopp Geir Hekne. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Eva Therese Jenssen i rollen som en meget streng og formyndersk miljøvernsjef Guri Tveito. Den samme Tveito overtar også plassen til St. Peter på et punkt i forestillingen. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Haakon K. Sandvik forestiller reiselivssjef Ronny Brunvoll og hans nye idé til verdiskapning. Anne Lise K. Sandvik har den tvilsomme æren av å illustrere. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Haakon K. Sandvik i rollen som Askeladden, Alexander Flygel og Torgeir Prytz som de negative brødrene hans. Dessverre for Askeladden, blir ikke prinsesse Christin imponert over ideene hans. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Etter mye ablegøyer med selfies og utrykk som «det gledes« og «det glitres«, var det tid for en ordentlig selfie, med lokalstyreleder Christin Kristoffersen, den virkelige, på scenen. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Ikke en ledig stol var å oppdrive på premiereforestillingen til årets revy. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!