Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Lokalstyret må ta ansvaret

 

Lokalstyret må ta ansvaret

Lokalstyret må selv ordne opp i at flere bor ulovlig i Sjøområdet. Det har Miljøverndepartementet bestemt.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Svaret fra Miljøverndepartementet har latt vente på seg i to år. Da det endelig kom i forrige uke, var konklusjonen at det er Lokalstyret som må rydde opp i at flere bor i Sjøområdet uten lov.
Et vedtak fra Lokalstyret kan klages inn for Sysselmannen, uten at departementet blir koblet inn.
– Denne saken er blitt veldig grumsete og rotete. Lokalstyret burde reagert for lenge siden, for de har sett ulovligheter uten å gjøre noe. Det ville være i strid med reglene at departementet gikk inn for å avklare saken, for da hadde vi overkjørt Sysselmannen, som er vår forlengede arm, sier rådgiver Martine Løvold.

Behandles på nyåret
Nå som avklaringen fra departementet er kommet, er Lokalstyret allerede i gang med å forberede en sak, men vil ikke si noe om hva utfallet kan bli.
– Den vil bli behandlet politisk i januar, sier plan- og utviklingssjef Vigdis Hole.
Verken Sysselmannen eller Lokalstyret har oversikt over hvor mange som faktisk bor ulovlig i Sjøområdet. Siden Sysselmannen er klageinstans i saken vil de ikke på eget initiativ prøve å finne ut hvor mange det gjelder, for å være minst mulig involvert hvis de må behandle en klage.
– Et vedtak vil gjelde alle som bor der, men det er ingen som ønsker noen dyneløfting. Etter hvert vil nok flere dukke opp, og da vil det skje noe med dem. Det viktigste er at saken nå blir behandlet, sier miljøvernsjef hos Sysselmannen, Rune Bergstrøm.

Les hele saken i dagens utgave av Svalbardposten

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!