Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Løftet kulturhuset

Åge Aleksandersen & Sambandet under konserten på kulturhuset i Longyearbyen lørdag. Åge i tett samspill med gitarist Skjalg Raaen. FOTO: Birger Amundsen

Løftet kulturhuset

Åge Aleksandersen & Sambandet ga både publikum og kulturhuset i Longyearbyen en real dose heftige vibrasjoner lørdag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.03.2013 kl 11:01

Det var full trøkk fra første til siste tone, noe de 550 som hadde møtte opp viste å sette pris på.

– Vi har fått mange tilbakemeldinger om at folk syntes konserten var trivelig. Jeg snakket med Åge Aleksandersen etterpå, og også han var fornøyd, sier kulturhusleder Roger Zahl Ødegård – som også er svært godt fornøyd.


Hilsen fra Åge

Åge Aleksandersen la ut følgende melding på Facebook søndag: «Longyearbyen Svalbard i går kveld 9. mars konsert i kulturhuset. Utsolgt hus fantastisk stemning. Vi takker alle Dere som var der for en enestående kveld. Vi sender også en takk til veldig dyktige og hyggelige arrangører som gjorde hele oppholdet på Svalbard til en flott opplevelse for oss. mvh Åge og Sambandet»


Kostbar konsert

Kulturhuslederen vil ikke ut med hvor mye det kostet å bringe Åge Aleksandersen & Sambandet til Longyearbyen, som til sammen utgjør 12 personer med teknikere og manager medregnet.

– Men det kostet ikke oss så mye som det koster andre arrangører. Det skyldes at svalbardfaktoren fortsatt gjelder, og at Åge ønsket å komme til Svalbard, sier Ødegård.


Var her for fire år siden

Åge Aleksandersen har spilt i Longyearbyen ved flere anledninger. Føsrte gangen var i 1986. Sist han besøkte Longyearbyen var under Polarjazz i 2009. Den gang i en nedstrippet konsert uten band, sammen med Mikael Wiehe.

Nøkkelord

Se bildet større

Åge Aleksandersen & Sambandet under konserten på kulturhuset i Longyearbyen lørdag. Terje Tranaas på trekkspill og Bjørn Røstad på saksofon. FOTO: Birger Amundsen

Se bildet større

Åge Aleksandersen & Sambandet under konserten på kulturhuset i Longyearbyen lørdag. Lengst foran er det gitarist Skjalg Raaen som herjer med publikum. FOTO: Birger Amundsen

Se bildet større

Mange godt voksne mennesker var møtt opp på kulturhuset for å høre Åge Aleksandersen. FOTO: Birger Amundsen

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!