Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Løftet kulturhuset

Åge Aleksandersen & Sambandet under konserten på kulturhuset i Longyearbyen lørdag. Åge i tett samspill med gitarist Skjalg Raaen. FOTO: Birger Amundsen

Løftet kulturhuset

Åge Aleksandersen & Sambandet ga både publikum og kulturhuset i Longyearbyen en real dose heftige vibrasjoner lørdag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.03.2013 kl 11:01

Det var full trøkk fra første til siste tone, noe de 550 som hadde møtte opp viste å sette pris på.

– Vi har fått mange tilbakemeldinger om at folk syntes konserten var trivelig. Jeg snakket med Åge Aleksandersen etterpå, og også han var fornøyd, sier kulturhusleder Roger Zahl Ødegård – som også er svært godt fornøyd.


Hilsen fra Åge

Åge Aleksandersen la ut følgende melding på Facebook søndag: «Longyearbyen Svalbard i går kveld 9. mars konsert i kulturhuset. Utsolgt hus fantastisk stemning. Vi takker alle Dere som var der for en enestående kveld. Vi sender også en takk til veldig dyktige og hyggelige arrangører som gjorde hele oppholdet på Svalbard til en flott opplevelse for oss. mvh Åge og Sambandet»


Kostbar konsert

Kulturhuslederen vil ikke ut med hvor mye det kostet å bringe Åge Aleksandersen & Sambandet til Longyearbyen, som til sammen utgjør 12 personer med teknikere og manager medregnet.

– Men det kostet ikke oss så mye som det koster andre arrangører. Det skyldes at svalbardfaktoren fortsatt gjelder, og at Åge ønsket å komme til Svalbard, sier Ødegård.


Var her for fire år siden

Åge Aleksandersen har spilt i Longyearbyen ved flere anledninger. Føsrte gangen var i 1986. Sist han besøkte Longyearbyen var under Polarjazz i 2009. Den gang i en nedstrippet konsert uten band, sammen med Mikael Wiehe.

Nøkkelord

Se bildet større

Åge Aleksandersen & Sambandet under konserten på kulturhuset i Longyearbyen lørdag. Terje Tranaas på trekkspill og Bjørn Røstad på saksofon. FOTO: Birger Amundsen

Se bildet større

Åge Aleksandersen & Sambandet under konserten på kulturhuset i Longyearbyen lørdag. Lengst foran er det gitarist Skjalg Raaen som herjer med publikum. FOTO: Birger Amundsen

Se bildet større

Mange godt voksne mennesker var møtt opp på kulturhuset for å høre Åge Aleksandersen. FOTO: Birger Amundsen

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!