Løftet kulturhuset

Åge Aleksandersen & Sambandet ga både publikum og kulturhuset i Longyearbyen en real dose heftige vibrasjoner lørdag.

Åge Aleksandersen & Sambandet under konserten på kulturhuset i Longyearbyen lørdag. Åge i tett samspill med gitarist Skjalg Raaen.
Publisert
Åge Aleksandersen & Sambandet under konserten på kulturhuset i Longyearbyen lørdag. Terje Tranaas på trekkspill og Bjørn Røstad på saksofon.
Åge Aleksandersen & Sambandet under konserten på kulturhuset i Longyearbyen lørdag. Lengst foran er det gitarist Skjalg Raaen som herjer med publikum.
Mange godt voksne mennesker var møtt opp på kulturhuset for å høre Åge Aleksandersen.

Det var full trøkk fra første til siste tone, noe de 550 som hadde møtte opp viste å sette pris på.

– Vi har fått mange tilbakemeldinger om at folk syntes konserten var trivelig. Jeg snakket med Åge Aleksandersen etterpå, og også han var fornøyd, sier kulturhusleder Roger Zahl Ødegård – som også er svært godt fornøyd.

Hilsen fra Åge

Åge Aleksandersen la ut følgende melding på Facebook søndag: «Longyearbyen Svalbard i går kveld 9. mars konsert i kulturhuset. Utsolgt hus fantastisk stemning. Vi takker alle Dere som var der for en enestående kveld. Vi sender også en takk til veldig dyktige og hyggelige arrangører som gjorde hele oppholdet på Svalbard til en flott opplevelse for oss. mvh Åge og Sambandet»

Kostbar konsert

Kulturhuslederen vil ikke ut med hvor mye det kostet å bringe Åge Aleksandersen & Sambandet til Longyearbyen, som til sammen utgjør 12 personer med teknikere og manager medregnet.

– Men det kostet ikke oss så mye som det koster andre arrangører. Det skyldes at svalbardfaktoren fortsatt gjelder, og at Åge ønsket å komme til Svalbard, sier Ødegård.

Var her for fire år siden

Åge Aleksandersen har spilt i Longyearbyen ved flere anledninger. Føsrte gangen var i 1986. Sist han besøkte Longyearbyen var under Polarjazz i 2009. Den gang i en nedstrippet konsert uten band, sammen med Mikael Wiehe.

Powered by Labrador CMS