Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

LNSS vil være i Svea

Ansatte i LNSS på vei ut av et møte med AF Gruppen i Svea i går. FOTO: Birger Amundsen

LNSS vil være i Svea

LNS ber namsretten avgjøre om Store Norske hadde rett til å si opp avtalen med dem før konflikten er behandlet i voldgiftsretten.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.07.2011 kl 13:32

– Vi har bedt om en kjennelse i namsretten på at vi skal få være i Svea fram til voldgiftsretten er avgjort. Vi stiller spørsmål ved om Store Norske hadde rett til å heve avtalen, sier styreleder i LNS Spitsbergen (LNSS), Bjørnar Olsen. 

Selskapet er datterselskap av Leonhard Nilsen & Sønner (LNS). 

I mars ble det kjent at Store Norske hevet kontrakten med LNSS om kulltransport og andre tjenester i Svea fra 1. september. For en uke siden ble det offentliggjort at Store Norske har inngått avtale med AF Gruppen. 

Vil være i Svea

I slutten av juni gikk administrerende direktør i LNSS, Ann Pedersen, ut og sa at selskapet ville pakke sammen 1. september og forlate Svea med mann og maskiner. Samme informasjon ble sendt til de ansatte. Etter at det fredag ble kjent at Økokrim har frafalt korrupsjonssiktelsene mot LNS og LNSS, har konsernet ombestemt seg. 

– Vi har brukt helgen til å vurdere hva vi gjør. Vi opprettholder vårt primære ønske om fortsatt å være på Svalbard og i Svea, sier Olsen. 

Har ikke tillit

Administrerende direktør i Store Norske, Bjørn Arnestad, mener henleggelsen ikke har noe å si for kontraktsbruddet. 

– Vårt styre har konkludert med at Store Norske ikke har tillit til LNS som fremtidig samarbeidspartner, og det står ved lag. Vi har sivile tvister med våre leverandører som vil finne sine løsninger i rettsapparatet. Henleggelsen får ingen betydning for våre saker, sier Arnestad.

Det er ikke bestemt når saken kommer opp for voldgiftsretten. 

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet ble leteaksjonen avsluttet.

Lørdag var Sysselmannen i Bolterdalen for å kontrollere skutere og skuterkjøring.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

 
En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!