Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

LNSS vil være i Svea

Ansatte i LNSS på vei ut av et møte med AF Gruppen i Svea i går. FOTO: Birger Amundsen

LNSS vil være i Svea

LNS ber namsretten avgjøre om Store Norske hadde rett til å si opp avtalen med dem før konflikten er behandlet i voldgiftsretten.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.07.2011 kl 13:32

– Vi har bedt om en kjennelse i namsretten på at vi skal få være i Svea fram til voldgiftsretten er avgjort. Vi stiller spørsmål ved om Store Norske hadde rett til å heve avtalen, sier styreleder i LNS Spitsbergen (LNSS), Bjørnar Olsen. 

Selskapet er datterselskap av Leonhard Nilsen & Sønner (LNS). 

I mars ble det kjent at Store Norske hevet kontrakten med LNSS om kulltransport og andre tjenester i Svea fra 1. september. For en uke siden ble det offentliggjort at Store Norske har inngått avtale med AF Gruppen. 

Vil være i Svea

I slutten av juni gikk administrerende direktør i LNSS, Ann Pedersen, ut og sa at selskapet ville pakke sammen 1. september og forlate Svea med mann og maskiner. Samme informasjon ble sendt til de ansatte. Etter at det fredag ble kjent at Økokrim har frafalt korrupsjonssiktelsene mot LNS og LNSS, har konsernet ombestemt seg. 

– Vi har brukt helgen til å vurdere hva vi gjør. Vi opprettholder vårt primære ønske om fortsatt å være på Svalbard og i Svea, sier Olsen. 

Har ikke tillit

Administrerende direktør i Store Norske, Bjørn Arnestad, mener henleggelsen ikke har noe å si for kontraktsbruddet. 

– Vårt styre har konkludert med at Store Norske ikke har tillit til LNS som fremtidig samarbeidspartner, og det står ved lag. Vi har sivile tvister med våre leverandører som vil finne sine løsninger i rettsapparatet. Henleggelsen får ingen betydning for våre saker, sier Arnestad.

Det er ikke bestemt når saken kommer opp for voldgiftsretten. 

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!