Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

LNSS vil være i Svea

Ansatte i LNSS på vei ut av et møte med AF Gruppen i Svea i går. FOTO: Birger Amundsen

LNSS vil være i Svea

LNS ber namsretten avgjøre om Store Norske hadde rett til å si opp avtalen med dem før konflikten er behandlet i voldgiftsretten.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.07.2011 kl 13:32

– Vi har bedt om en kjennelse i namsretten på at vi skal få være i Svea fram til voldgiftsretten er avgjort. Vi stiller spørsmål ved om Store Norske hadde rett til å heve avtalen, sier styreleder i LNS Spitsbergen (LNSS), Bjørnar Olsen. 

Selskapet er datterselskap av Leonhard Nilsen & Sønner (LNS). 

I mars ble det kjent at Store Norske hevet kontrakten med LNSS om kulltransport og andre tjenester i Svea fra 1. september. For en uke siden ble det offentliggjort at Store Norske har inngått avtale med AF Gruppen. 

Vil være i Svea

I slutten av juni gikk administrerende direktør i LNSS, Ann Pedersen, ut og sa at selskapet ville pakke sammen 1. september og forlate Svea med mann og maskiner. Samme informasjon ble sendt til de ansatte. Etter at det fredag ble kjent at Økokrim har frafalt korrupsjonssiktelsene mot LNS og LNSS, har konsernet ombestemt seg. 

– Vi har brukt helgen til å vurdere hva vi gjør. Vi opprettholder vårt primære ønske om fortsatt å være på Svalbard og i Svea, sier Olsen. 

Har ikke tillit

Administrerende direktør i Store Norske, Bjørn Arnestad, mener henleggelsen ikke har noe å si for kontraktsbruddet. 

– Vårt styre har konkludert med at Store Norske ikke har tillit til LNS som fremtidig samarbeidspartner, og det står ved lag. Vi har sivile tvister med våre leverandører som vil finne sine løsninger i rettsapparatet. Henleggelsen får ingen betydning for våre saker, sier Arnestad.

Det er ikke bestemt når saken kommer opp for voldgiftsretten. 

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!