Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

LNSS bygger kaier i vinter

Bygges nytt: Lasteanlegget høsten 2010, mens det ennå var inntakt. Lastetårnet ble ødelagt i en storm i fjor, og kaia er ikke lenger trygg å bruke. FOTO: Birger Amundsen

LNSS bygger kaier i vinter

LNS Spitsbergen begynner arbeidet med å bygge ny kullkai på Hotellneset i januar.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.12.2012 kl 09:13

– Spuntjern og utstyr vil bli sendt opp en av de nærmeste dagene, og skal være her før jul. Det betyr at vi starter arbeidet på Hotellneset like etter nyttår, sier administrerende direktør Ann Pedersen i LNS Spitsbergen (LNSS).

Etter at det gamle lasteanlegget på Hotellneset brøt sammen under en storm i mars i fjor, og den like skrøpelige kaia senere ble stengt, har Store Norske slitt med å laste kull fra Gruve 7. Med ny kai vil det nye mobile lasteanlegget komme til sin rett, samtidig som selskapet slipper å betale i dyre dommer for bruken av Bykaia.


Vibrerer stålbjelker

LNSS har kjøpt inn en ny 220- tonns kran, som skal brukes under spuntingsarbeidet, hvor svære stålbjelker slås ned i sjøbunnen og former en tett spuntvegg mot sjøen. Deretter fylles hulrommet med lette masser. Bjelkene mer vibreres enn slås ned i sjøbunnen ved hjelp av et tungt vibrasjonslodd.

– Det blir utfordrende å jobbe i vintermørket. Både været, isen og kulda er en utfordring, sier Ann Pedersen.

Avgjørelsen om å bygge kai ble tatt av Store Norske-styret i slutten av oktober. Ifølge Harry Higraff, leder for plan- og prosjektavdelingen i Store Norske, vil kaia koste rundt 30 millioner kroner.

Etter at LNSS har gjort unna spuntarbeidet på Hotellneset, flyttes utstyr og mannskap over til gammelkaia, som også skal erstattes med en ny spuntkai. Begge kaiene skal stå ferdig innen båtsesongen starter til sommeren.

Siste nytt i Nyheter

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!