Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

LNSS bygger kaier i vinter

Bygges nytt: Lasteanlegget høsten 2010, mens det ennå var inntakt. Lastetårnet ble ødelagt i en storm i fjor, og kaia er ikke lenger trygg å bruke. FOTO: Birger Amundsen

LNSS bygger kaier i vinter

LNS Spitsbergen begynner arbeidet med å bygge ny kullkai på Hotellneset i januar.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.12.2012 kl 09:13

– Spuntjern og utstyr vil bli sendt opp en av de nærmeste dagene, og skal være her før jul. Det betyr at vi starter arbeidet på Hotellneset like etter nyttår, sier administrerende direktør Ann Pedersen i LNS Spitsbergen (LNSS).

Etter at det gamle lasteanlegget på Hotellneset brøt sammen under en storm i mars i fjor, og den like skrøpelige kaia senere ble stengt, har Store Norske slitt med å laste kull fra Gruve 7. Med ny kai vil det nye mobile lasteanlegget komme til sin rett, samtidig som selskapet slipper å betale i dyre dommer for bruken av Bykaia.


Vibrerer stålbjelker

LNSS har kjøpt inn en ny 220- tonns kran, som skal brukes under spuntingsarbeidet, hvor svære stålbjelker slås ned i sjøbunnen og former en tett spuntvegg mot sjøen. Deretter fylles hulrommet med lette masser. Bjelkene mer vibreres enn slås ned i sjøbunnen ved hjelp av et tungt vibrasjonslodd.

– Det blir utfordrende å jobbe i vintermørket. Både været, isen og kulda er en utfordring, sier Ann Pedersen.

Avgjørelsen om å bygge kai ble tatt av Store Norske-styret i slutten av oktober. Ifølge Harry Higraff, leder for plan- og prosjektavdelingen i Store Norske, vil kaia koste rundt 30 millioner kroner.

Etter at LNSS har gjort unna spuntarbeidet på Hotellneset, flyttes utstyr og mannskap over til gammelkaia, som også skal erstattes med en ny spuntkai. Begge kaiene skal stå ferdig innen båtsesongen starter til sommeren.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!