Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

LNSS bygger kaier i vinter

Bygges nytt: Lasteanlegget høsten 2010, mens det ennå var inntakt. Lastetårnet ble ødelagt i en storm i fjor, og kaia er ikke lenger trygg å bruke. FOTO: Birger Amundsen

LNSS bygger kaier i vinter

LNS Spitsbergen begynner arbeidet med å bygge ny kullkai på Hotellneset i januar.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.12.2012 kl 09:13

– Spuntjern og utstyr vil bli sendt opp en av de nærmeste dagene, og skal være her før jul. Det betyr at vi starter arbeidet på Hotellneset like etter nyttår, sier administrerende direktør Ann Pedersen i LNS Spitsbergen (LNSS).

Etter at det gamle lasteanlegget på Hotellneset brøt sammen under en storm i mars i fjor, og den like skrøpelige kaia senere ble stengt, har Store Norske slitt med å laste kull fra Gruve 7. Med ny kai vil det nye mobile lasteanlegget komme til sin rett, samtidig som selskapet slipper å betale i dyre dommer for bruken av Bykaia.


Vibrerer stålbjelker

LNSS har kjøpt inn en ny 220- tonns kran, som skal brukes under spuntingsarbeidet, hvor svære stålbjelker slås ned i sjøbunnen og former en tett spuntvegg mot sjøen. Deretter fylles hulrommet med lette masser. Bjelkene mer vibreres enn slås ned i sjøbunnen ved hjelp av et tungt vibrasjonslodd.

– Det blir utfordrende å jobbe i vintermørket. Både været, isen og kulda er en utfordring, sier Ann Pedersen.

Avgjørelsen om å bygge kai ble tatt av Store Norske-styret i slutten av oktober. Ifølge Harry Higraff, leder for plan- og prosjektavdelingen i Store Norske, vil kaia koste rundt 30 millioner kroner.

Etter at LNSS har gjort unna spuntarbeidet på Hotellneset, flyttes utstyr og mannskap over til gammelkaia, som også skal erstattes med en ny spuntkai. Begge kaiene skal stå ferdig innen båtsesongen starter til sommeren.

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!