Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

LNSS-ansatte hardt presset

LNSS-ansatte som ønsker å fortsette i Svea har ikke annet valg enn å skifte arbeidsgiver. Innen neste fredag må de ha bestemt seg for å gå over til AF Gruppen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.07.2011 kl 10:32

Det var en noe alvorstynget forsamling som møtte opp for å bli orientert av ledelsen i AF Gruppen i Svea tirsdag. Etter at Store Norske i mars sa opp Svea-kontrakten med LNS Spitsbergen (LNSS) fra 1. september, har det rådd stor usikkerhet blant de ansatte om egen framtid i Svea. Tirsdag var dagen hvor de for første gang møtte sin nye arbeidsgiver ansikt til ansikt.

Fire mann fra AF Gruppen, selskapet som overtar etter LNSS, hadde tatt turen fra hovedkontoret i Oslo. Delegasjonen ble ledet av avdelingsdirektør Kjetil Vikane og prosjektdirektør John Fallmyr. I tillegg maskinsjef Rune Broderstad og prosjektleder Olav Grave.

Grave blir stedlig sjef, og flytter med familien til Longyearbyen.

Møtet var kun for å informere framtidige arbeidstakere, og ingen forhandlinger foregikk.

Frustrasjon

At Store Norske valgte å kaste LNSS på dør før kontraktperioden utløp i 2020, har skapt sinne og frustrasjon blant mange LNSS-ansatte.

Lenge rådde håpet om at ledelsen i Store Norske og moderselskapet Leonhard Nilsen & Sønner AS (LNS) skulle komme til enighet. Da Store Norske i slutten av forrige måned inngikk kontrakt med AF Gruppen om transport av kull og anleggs- og vedlikeholdstjenester i Svea, var alt håp ute.

Alt nesten som før

Direktør Vikane i AF Gruppen bedyrer gang på gang at arbeidet i Svea vil fortsette som før, og at ny logo langt på vei vil være det eneste de ansatte vil se av forandring.

Han understreker også viktigheten av at de som fortsatt ønsker å arbeide i Svea, gir klar beskjed helst innen 15. juli.

– Betingelsene vil være de samme som i dag, og vi ønsker at flest mulig av dere begynner hos oss. Det vi ønsker fra dere er et «ja, vi ønsker å fortsette». Det er mulig at det er kulturelle forskjeller mellom LNSS og AF Gruppen, men jeg tror ikke at de er særlig store, sier Vikane.

Les mer om saken i Svalbardposten.

Siste nytt i Nyheter

Nominert til ærespris for arbeidet under skredet

Sysselmannsførstebetjent Trond Olsen ledet redningsarbeidet.

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!