Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

LNSS-ansatte hardt presset

LNSS-ansatte som ønsker å fortsette i Svea har ikke annet valg enn å skifte arbeidsgiver. Innen neste fredag må de ha bestemt seg for å gå over til AF Gruppen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.07.2011 kl 10:32

Det var en noe alvorstynget forsamling som møtte opp for å bli orientert av ledelsen i AF Gruppen i Svea tirsdag. Etter at Store Norske i mars sa opp Svea-kontrakten med LNS Spitsbergen (LNSS) fra 1. september, har det rådd stor usikkerhet blant de ansatte om egen framtid i Svea. Tirsdag var dagen hvor de for første gang møtte sin nye arbeidsgiver ansikt til ansikt.

Fire mann fra AF Gruppen, selskapet som overtar etter LNSS, hadde tatt turen fra hovedkontoret i Oslo. Delegasjonen ble ledet av avdelingsdirektør Kjetil Vikane og prosjektdirektør John Fallmyr. I tillegg maskinsjef Rune Broderstad og prosjektleder Olav Grave.

Grave blir stedlig sjef, og flytter med familien til Longyearbyen.

Møtet var kun for å informere framtidige arbeidstakere, og ingen forhandlinger foregikk.

Frustrasjon

At Store Norske valgte å kaste LNSS på dør før kontraktperioden utløp i 2020, har skapt sinne og frustrasjon blant mange LNSS-ansatte.

Lenge rådde håpet om at ledelsen i Store Norske og moderselskapet Leonhard Nilsen & Sønner AS (LNS) skulle komme til enighet. Da Store Norske i slutten av forrige måned inngikk kontrakt med AF Gruppen om transport av kull og anleggs- og vedlikeholdstjenester i Svea, var alt håp ute.

Alt nesten som før

Direktør Vikane i AF Gruppen bedyrer gang på gang at arbeidet i Svea vil fortsette som før, og at ny logo langt på vei vil være det eneste de ansatte vil se av forandring.

Han understreker også viktigheten av at de som fortsatt ønsker å arbeide i Svea, gir klar beskjed helst innen 15. juli.

– Betingelsene vil være de samme som i dag, og vi ønsker at flest mulig av dere begynner hos oss. Det vi ønsker fra dere er et «ja, vi ønsker å fortsette». Det er mulig at det er kulturelle forskjeller mellom LNSS og AF Gruppen, men jeg tror ikke at de er særlig store, sier Vikane.

Les mer om saken i Svalbardposten.

Siste nytt i Nyheter

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!