Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

LNS Spitsbergen må ut

 

LNS Spitsbergen må ut

Retten deler ikke LNS Spitsbergens syn på at selskapet har rett til å være i Svea til gyldigheten av oppsigelsen fra Store Norske er rettslig behandlet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.08.2011 kl 15:43

Retten begrunner blant annet kjennelsen med at LNS Spitsbergen i mai-juni var klare på at de ville forlate Svea 1. september, og at de ville demontere og ta med seg maskiner og utstyr. «Store Norske har ut fra dette tatt nødvendige grep for å sikre seg at driften i gruva kan opprettholdes også etter 1. september. En stans i gruvedriften i Svea vil ha betydelige konsekvenser, både på det menneskelige, samfunnsøkonomiske og økonomiske plan, og vil gi ringvirkninger for hele Svalbard-samfunnet», står det i kjennelsen.

Vurderer anke

Administrerende direktør Dag Rindal Brox i LNS hadde nettopp lest kjennelsen, da Svalbardposten ringte ham fredag ettermiddag.

– Nå må vi sette oss ordentlig inn i dette og vurdere om vi skal anke, sier han.

Hevet kontrakten

I mars ble det kjent at Store Norske hevet kontrakten med LNSS om kulltransport og andre tjenester i Svea fra 1. september, noe LNSS hevder de ikke hadde rett til. I slutten av juni inngikk Store Norske kontrakt med AF Gruppen om å overta arbeidsoppgavene til LNSS.

Etter først å ha gått ut med at de ville forlate Svea 1. september, snudde LNSS 5. juli etter at Økokrim frafalt korrupsjonssiktelsen mot moderselskapet Leonhard Nilsen & Sønner (LNS) og LNSS. De sendte da krav til Nord-Troms tingrett om å få bli i Svea til gyldigheten av kontraktsoppsigelsen har vært oppe i voldgiftsretten.

Fornøyd direktør

Administrerende direktør Bjørn Arnestad i Store Norske er glad selskapet vant saken.

– Vi er glade for at AF Gruppen starter opp som planlagt fra 1. september. Vi har hele tiden gått ut fra det, sier Arnestad.

Han forteller at det allerede har gått en båt fra Bodø med utstyr til AF Gruppen.

– Dette er en god dag for oss, sier Arnestad.

Retten pålegger LNS og LNSS å betale over 1,6 millioner kroner i erstatning og saksomkostninger til Store Norske.

Saken om kontraktsoppsigelsen er gyldig vil trolig komme opp i voldgiftsretten om seks til åtte måneder.

 

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!