Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

LNS Spitsbergen må ut

 

LNS Spitsbergen må ut

Retten deler ikke LNS Spitsbergens syn på at selskapet har rett til å være i Svea til gyldigheten av oppsigelsen fra Store Norske er rettslig behandlet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.08.2011 kl 15:43

Retten begrunner blant annet kjennelsen med at LNS Spitsbergen i mai-juni var klare på at de ville forlate Svea 1. september, og at de ville demontere og ta med seg maskiner og utstyr. «Store Norske har ut fra dette tatt nødvendige grep for å sikre seg at driften i gruva kan opprettholdes også etter 1. september. En stans i gruvedriften i Svea vil ha betydelige konsekvenser, både på det menneskelige, samfunnsøkonomiske og økonomiske plan, og vil gi ringvirkninger for hele Svalbard-samfunnet», står det i kjennelsen.

Vurderer anke

Administrerende direktør Dag Rindal Brox i LNS hadde nettopp lest kjennelsen, da Svalbardposten ringte ham fredag ettermiddag.

– Nå må vi sette oss ordentlig inn i dette og vurdere om vi skal anke, sier han.

Hevet kontrakten

I mars ble det kjent at Store Norske hevet kontrakten med LNSS om kulltransport og andre tjenester i Svea fra 1. september, noe LNSS hevder de ikke hadde rett til. I slutten av juni inngikk Store Norske kontrakt med AF Gruppen om å overta arbeidsoppgavene til LNSS.

Etter først å ha gått ut med at de ville forlate Svea 1. september, snudde LNSS 5. juli etter at Økokrim frafalt korrupsjonssiktelsen mot moderselskapet Leonhard Nilsen & Sønner (LNS) og LNSS. De sendte da krav til Nord-Troms tingrett om å få bli i Svea til gyldigheten av kontraktsoppsigelsen har vært oppe i voldgiftsretten.

Fornøyd direktør

Administrerende direktør Bjørn Arnestad i Store Norske er glad selskapet vant saken.

– Vi er glade for at AF Gruppen starter opp som planlagt fra 1. september. Vi har hele tiden gått ut fra det, sier Arnestad.

Han forteller at det allerede har gått en båt fra Bodø med utstyr til AF Gruppen.

– Dette er en god dag for oss, sier Arnestad.

Retten pålegger LNS og LNSS å betale over 1,6 millioner kroner i erstatning og saksomkostninger til Store Norske.

Saken om kontraktsoppsigelsen er gyldig vil trolig komme opp i voldgiftsretten om seks til åtte måneder.

 

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!