Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

LNS satser på Grønland

LNS-gruppen kjøper opp Greenland Mining Services og etablerer seg på Grønland. LNS Spitsbergen i Longyearbyen vil få en sentral rolle, sier LNS-direktør Frode Nilsen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.02.2012 kl 10:27

LNS skriver i en pressemelding at konsernet har inngått avtale om å kjøpe nærmere 60 prosent av aksjene i det grønlandske selskapet Greenland Mining Services (GMS). Det er videre inngått avtale om at LNS overtar alle aksjene i GMS i 2017.

– Vi synes dette er kjempespennende, og på sett og vis en videreføring av den virksomheten vi har på Svalbard. At vi ble jaget ut fra Svea er trist, men samtidig gir det nye muligheter, sier administrerende direktør Frode Nilsen i LNS.

Polar satsing

I pressemeldingen skriver LNS: «Ervervelsen av GMS er et ledd i LNS-gruppens polare satsing. GMS er med dette styrket til å fortsatt delta i den eksisterende og sterkt voksende mineralindustrien på Grønland. LNS-gruppen har i lang tid vært blant Norges ledende aktører på underjords- og gruveprosjekter, samt at selskapet har en unik kompetanse på å løse prosjekter i polare områder hvor det er store utfordringer med logistikk.»

Frode Nilsen sier at LNS vil trekke veksler på den kunnskap de ansatte i LNS Spitsbergen (LNSS) i Longyearbyen sitter inne med. Det vil bety at det åpner seg muligheter for arbeid på Grønland.

– Det vil selvsagt være basert på frivillighet, men jeg antar at mange vil finne det spennende å jobbe på Grønland. Vi skulle i høyeste grad hatt Store Norske med på dette, men slik er det ikke, sier Frode Nilsen.

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!