Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

LNS satser på Grønland

LNS-gruppen kjøper opp Greenland Mining Services og etablerer seg på Grønland. LNS Spitsbergen i Longyearbyen vil få en sentral rolle, sier LNS-direktør Frode Nilsen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.02.2012 kl 10:27

LNS skriver i en pressemelding at konsernet har inngått avtale om å kjøpe nærmere 60 prosent av aksjene i det grønlandske selskapet Greenland Mining Services (GMS). Det er videre inngått avtale om at LNS overtar alle aksjene i GMS i 2017.

– Vi synes dette er kjempespennende, og på sett og vis en videreføring av den virksomheten vi har på Svalbard. At vi ble jaget ut fra Svea er trist, men samtidig gir det nye muligheter, sier administrerende direktør Frode Nilsen i LNS.

Polar satsing

I pressemeldingen skriver LNS: «Ervervelsen av GMS er et ledd i LNS-gruppens polare satsing. GMS er med dette styrket til å fortsatt delta i den eksisterende og sterkt voksende mineralindustrien på Grønland. LNS-gruppen har i lang tid vært blant Norges ledende aktører på underjords- og gruveprosjekter, samt at selskapet har en unik kompetanse på å løse prosjekter i polare områder hvor det er store utfordringer med logistikk.»

Frode Nilsen sier at LNS vil trekke veksler på den kunnskap de ansatte i LNS Spitsbergen (LNSS) i Longyearbyen sitter inne med. Det vil bety at det åpner seg muligheter for arbeid på Grønland.

– Det vil selvsagt være basert på frivillighet, men jeg antar at mange vil finne det spennende å jobbe på Grønland. Vi skulle i høyeste grad hatt Store Norske med på dette, men slik er det ikke, sier Frode Nilsen.

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet ble leteaksjonen avsluttet.

Lørdag var Sysselmannen i Bolterdalen for å kontrollere skutere og skuterkjøring.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

 
En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!