Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

LNS satser på Grønland

LNS-gruppen kjøper opp Greenland Mining Services og etablerer seg på Grønland. LNS Spitsbergen i Longyearbyen vil få en sentral rolle, sier LNS-direktør Frode Nilsen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.02.2012 kl 10:27

LNS skriver i en pressemelding at konsernet har inngått avtale om å kjøpe nærmere 60 prosent av aksjene i det grønlandske selskapet Greenland Mining Services (GMS). Det er videre inngått avtale om at LNS overtar alle aksjene i GMS i 2017.

– Vi synes dette er kjempespennende, og på sett og vis en videreføring av den virksomheten vi har på Svalbard. At vi ble jaget ut fra Svea er trist, men samtidig gir det nye muligheter, sier administrerende direktør Frode Nilsen i LNS.

Polar satsing

I pressemeldingen skriver LNS: «Ervervelsen av GMS er et ledd i LNS-gruppens polare satsing. GMS er med dette styrket til å fortsatt delta i den eksisterende og sterkt voksende mineralindustrien på Grønland. LNS-gruppen har i lang tid vært blant Norges ledende aktører på underjords- og gruveprosjekter, samt at selskapet har en unik kompetanse på å løse prosjekter i polare områder hvor det er store utfordringer med logistikk.»

Frode Nilsen sier at LNS vil trekke veksler på den kunnskap de ansatte i LNS Spitsbergen (LNSS) i Longyearbyen sitter inne med. Det vil bety at det åpner seg muligheter for arbeid på Grønland.

– Det vil selvsagt være basert på frivillighet, men jeg antar at mange vil finne det spennende å jobbe på Grønland. Vi skulle i høyeste grad hatt Store Norske med på dette, men slik er det ikke, sier Frode Nilsen.

Siste nytt i Nyheter

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!