Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

LNS satser på Grønland

LNS-gruppen kjøper opp Greenland Mining Services og etablerer seg på Grønland. LNS Spitsbergen i Longyearbyen vil få en sentral rolle, sier LNS-direktør Frode Nilsen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.02.2012 kl 10:27

LNS skriver i en pressemelding at konsernet har inngått avtale om å kjøpe nærmere 60 prosent av aksjene i det grønlandske selskapet Greenland Mining Services (GMS). Det er videre inngått avtale om at LNS overtar alle aksjene i GMS i 2017.

– Vi synes dette er kjempespennende, og på sett og vis en videreføring av den virksomheten vi har på Svalbard. At vi ble jaget ut fra Svea er trist, men samtidig gir det nye muligheter, sier administrerende direktør Frode Nilsen i LNS.

Polar satsing

I pressemeldingen skriver LNS: «Ervervelsen av GMS er et ledd i LNS-gruppens polare satsing. GMS er med dette styrket til å fortsatt delta i den eksisterende og sterkt voksende mineralindustrien på Grønland. LNS-gruppen har i lang tid vært blant Norges ledende aktører på underjords- og gruveprosjekter, samt at selskapet har en unik kompetanse på å løse prosjekter i polare områder hvor det er store utfordringer med logistikk.»

Frode Nilsen sier at LNS vil trekke veksler på den kunnskap de ansatte i LNS Spitsbergen (LNSS) i Longyearbyen sitter inne med. Det vil bety at det åpner seg muligheter for arbeid på Grønland.

– Det vil selvsagt være basert på frivillighet, men jeg antar at mange vil finne det spennende å jobbe på Grønland. Vi skulle i høyeste grad hatt Store Norske med på dette, men slik er det ikke, sier Frode Nilsen.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!