Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

LNS overtar kullkjøringa

Frank Jakobsen setter siste navnetrekk på kontrakten. Ronny-André Olsen og Wenche Ravlo er fornøyd med å ha fått avtale med LNS igjen. FOTO: Eirik Palm

LNS overtar kullkjøringa

I dag signerte LNSS og Store Norske kontrakten om kjøring av kull fra Gruve 7 til Longyearbyen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.06.2015 kl 15:53

Til nå har det vært Store Norske selv som har fraktet kull til Energiverket og kullkaia ved Hotellneset. Fra 1. september overtar LNS Spitsbergen.

– Vi er veldig fornøyd. Ikke minst fordi dette blir helårlige arbeidsplasser, sier administrerende direktør Frank Jakobsen i LNSS.


Kontrakten omfatter kjøring av kull og lasting av kullskip. Partene vil ikke si noe om verdien på kontrakten, men daglig er det mellom åtte og 14 lass som kjøres ned fra kullsiloene på Breinosa til byen. I tillegg overtar LNSS kullbilene inkludert en ny som er bestilt.

– Det har vært tre tilbydere. To har vært med til siste slutt, sier Store Norske-direktør Wenche Ravlo.

– Vi kommer godt ut av dette økonomisk, framholder hun.

En av fordelene, ifølge Store Norske, er at selskapet slipper driftsabvbrudd i Gruve 7, og at mannskapet kan brukes inne i gruva. Med unntak av én person som går av med pensjon, er det ifølge Store Norske ingen som mister jobben som følge av at tjenesten settes ut.

– Ved lasting bruker vi folk fra gruva. Da må vi stanse produksjonen i to dager, og det utgjør 1.000 tonn. Det må hente sinn en gang, sier gruvesjef Ronny-André Olsen.

17. august starter LNSS selskapet opplæringen av mannskapet som skal gjøre jobben.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!