Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

LNS overtar kullkjøringa

Frank Jakobsen setter siste navnetrekk på kontrakten. Ronny-André Olsen og Wenche Ravlo er fornøyd med å ha fått avtale med LNS igjen. FOTO: Eirik Palm

LNS overtar kullkjøringa

I dag signerte LNSS og Store Norske kontrakten om kjøring av kull fra Gruve 7 til Longyearbyen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.06.2015 kl 15:53

Til nå har det vært Store Norske selv som har fraktet kull til Energiverket og kullkaia ved Hotellneset. Fra 1. september overtar LNS Spitsbergen.

– Vi er veldig fornøyd. Ikke minst fordi dette blir helårlige arbeidsplasser, sier administrerende direktør Frank Jakobsen i LNSS.


Kontrakten omfatter kjøring av kull og lasting av kullskip. Partene vil ikke si noe om verdien på kontrakten, men daglig er det mellom åtte og 14 lass som kjøres ned fra kullsiloene på Breinosa til byen. I tillegg overtar LNSS kullbilene inkludert en ny som er bestilt.

– Det har vært tre tilbydere. To har vært med til siste slutt, sier Store Norske-direktør Wenche Ravlo.

– Vi kommer godt ut av dette økonomisk, framholder hun.

En av fordelene, ifølge Store Norske, er at selskapet slipper driftsabvbrudd i Gruve 7, og at mannskapet kan brukes inne i gruva. Med unntak av én person som går av med pensjon, er det ifølge Store Norske ingen som mister jobben som følge av at tjenesten settes ut.

– Ved lasting bruker vi folk fra gruva. Da må vi stanse produksjonen i to dager, og det utgjør 1.000 tonn. Det må hente sinn en gang, sier gruvesjef Ronny-André Olsen.

17. august starter LNSS selskapet opplæringen av mannskapet som skal gjøre jobben.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!