Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

LNS får ikke bygge som de vil

Odd Gunnar Brøto Braathen (t.h.) er en av de som er bekymret for at LL vil tvinge utbyggere til å bygge noe det ikke er marked for. Til slutt ble han med på et enstemmig vedtak om ikke å endre den opprinnelige delplanen for Elvesletta Syd. FOTO: Christopher Engås

LNS får ikke bygge som de vil

Politikerne vil ikke ha flere bygg med småleiligheter på Elvesletta Syd.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.03.2014 kl 14:32

– Jeg mener det er svært uheldig med så mange små leiligheter i vårt «robuste familiesamfunn». Søker har tydeligvis ikke tenkt at det skal bo barn i området, sa Kristin Furu Grøtting (TF) i møtet i Administrasjonsutvalget (AU) tirsdag.

Bakgrunnen er LNS Spitsbergens søknad om å få sette opp bygg med flere små leiligheter i området, etter at selskapet allerede har satt opp seks blokker med til sammen 72 to-roms leiligheter.

Etterspørsel

I den opprinnelige delplanen fra 2006, skulle de fem feltene på Elvesletta Syd bestå av en blanding av større og mindre leiligheter. I 2009 fikk LNS tillatelse til å bygge bare små leiligheter i to av feltene. Etter dette har selskapet satt opp fire bygg med fire- og femromsleiligheter. Nå ønsker de å bygge flere små leiligheter og har fremmet forslag om å endre delplanen.

– Markedet etterspør små leiligheter. I dag har vi alt av små leiligheter utleid, og ventelister på både leie og kjøp, sier Frank Jakobsen i LNS.

Selskapet opplever ikke samme blest om de store leilighetene. De er i en helt annen prisklasse både med hensyn til kjøp og leie.

– Ikke Blåmyra

LNS har fått en henvendelse fra et selskap som ønsker langtidsleie av et bygg bestående av små leiligheter. Skiftgang og hyppig utskifting av folk er stikkord. Et slikt bygg passer ikke inn i delplanen som nå foreligger for resten av feltene. Dette er enkelte AU-medlemmer med på.

– Skal vi tvinge utbygger til å bygge noe som de ikke får utleid? Da risikerer vi at selskapet setter et kryss over planene, innvendte Aps Odd Gunnar Brøto Braathen i møtet tirsdag.

Geir Hekne (H) er ikke enig.

– Vi har en overflod av små boenheter i byen i dag. Så forstår vi at utbygger har økonomiske behov med sine investeringer. Men her veier andre hensyn tyngre, sa han i møtet.

Administrasjonssjef Lars Ole Saugnes har anbefalt politikerne å avslå søknaden om å få sette opp bygg bestående av små leiligheter. AU innstilte tirsdag på at de resterende feltene må fylles med en «miks» av store og små leiligheter.

Må vurdere

Frank Jakobsen og LNS er skuffet over vedtaket i AU, som skal til Lokalstyret for endelig godkjenning i mars.

– Vi må jo vurdere hva vi gjør hvis vedtaket blir stående. LNS kan ikke bygge noe uten at det er etterspørsel etter det. En mulighet er å flytte egne ansatte inn i de større leilighetene hvis vi ikke får dem solgt eller leid ut, men det er begrenset hvor mange det kan dreie seg om, sier han.

– Et annet spørsmål er hva politikerne mener med «miks». Kan vi sette opp et bygg med 16 to-roms leiligheter, og ei fire-roms leilighet? Vi har til dels en blanding i dag, og har ikke mottatt noen klager på det, legger han til.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet ble leteaksjonen avsluttet.

Lørdag var Sysselmannen i Bolterdalen for å kontrollere skutere og skuterkjøring.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

 
En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!