Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

LNS får ikke bygge som de vil

Odd Gunnar Brøto Braathen (t.h.) er en av de som er bekymret for at LL vil tvinge utbyggere til å bygge noe det ikke er marked for. Til slutt ble han med på et enstemmig vedtak om ikke å endre den opprinnelige delplanen for Elvesletta Syd. FOTO: Christopher Engås

LNS får ikke bygge som de vil

Politikerne vil ikke ha flere bygg med småleiligheter på Elvesletta Syd.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.03.2014 kl 14:32

– Jeg mener det er svært uheldig med så mange små leiligheter i vårt «robuste familiesamfunn». Søker har tydeligvis ikke tenkt at det skal bo barn i området, sa Kristin Furu Grøtting (TF) i møtet i Administrasjonsutvalget (AU) tirsdag.

Bakgrunnen er LNS Spitsbergens søknad om å få sette opp bygg med flere små leiligheter i området, etter at selskapet allerede har satt opp seks blokker med til sammen 72 to-roms leiligheter.

Etterspørsel

I den opprinnelige delplanen fra 2006, skulle de fem feltene på Elvesletta Syd bestå av en blanding av større og mindre leiligheter. I 2009 fikk LNS tillatelse til å bygge bare små leiligheter i to av feltene. Etter dette har selskapet satt opp fire bygg med fire- og femromsleiligheter. Nå ønsker de å bygge flere små leiligheter og har fremmet forslag om å endre delplanen.

– Markedet etterspør små leiligheter. I dag har vi alt av små leiligheter utleid, og ventelister på både leie og kjøp, sier Frank Jakobsen i LNS.

Selskapet opplever ikke samme blest om de store leilighetene. De er i en helt annen prisklasse både med hensyn til kjøp og leie.

– Ikke Blåmyra

LNS har fått en henvendelse fra et selskap som ønsker langtidsleie av et bygg bestående av små leiligheter. Skiftgang og hyppig utskifting av folk er stikkord. Et slikt bygg passer ikke inn i delplanen som nå foreligger for resten av feltene. Dette er enkelte AU-medlemmer med på.

– Skal vi tvinge utbygger til å bygge noe som de ikke får utleid? Da risikerer vi at selskapet setter et kryss over planene, innvendte Aps Odd Gunnar Brøto Braathen i møtet tirsdag.

Geir Hekne (H) er ikke enig.

– Vi har en overflod av små boenheter i byen i dag. Så forstår vi at utbygger har økonomiske behov med sine investeringer. Men her veier andre hensyn tyngre, sa han i møtet.

Administrasjonssjef Lars Ole Saugnes har anbefalt politikerne å avslå søknaden om å få sette opp bygg bestående av små leiligheter. AU innstilte tirsdag på at de resterende feltene må fylles med en «miks» av store og små leiligheter.

Må vurdere

Frank Jakobsen og LNS er skuffet over vedtaket i AU, som skal til Lokalstyret for endelig godkjenning i mars.

– Vi må jo vurdere hva vi gjør hvis vedtaket blir stående. LNS kan ikke bygge noe uten at det er etterspørsel etter det. En mulighet er å flytte egne ansatte inn i de større leilighetene hvis vi ikke får dem solgt eller leid ut, men det er begrenset hvor mange det kan dreie seg om, sier han.

– Et annet spørsmål er hva politikerne mener med «miks». Kan vi sette opp et bygg med 16 to-roms leiligheter, og ei fire-roms leilighet? Vi har til dels en blanding i dag, og har ikke mottatt noen klager på det, legger han til.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!