Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

LL vil stanse byggearbeid

Haugen El-installasjon har tatt over taxiriggen i Nybyen. Nå ber LL dem stanse ulovlig byggearbeid.

Tekst:

Publisert:

Ved taxiriggen, som selskapet har planer om å rehabilitere, er det satt opp to brakker uten tillatelse. Longyearbyen lokalstyre (LL) ba i vår firmaet om å stoppe byggearbeidene. Tom Haugen i Haugen El-installasjon søkte derfor om å få ha brakkene stående midlertidig.

Utdyper
LL ba tidlig i høst Haugen om å sende inn en mer detaljert søknad med målsatte tegninger, plan og fasader. De ba også om tegninger for taxiriggen med plan, fasader og materialvalg.

Nå har Haugen utdypet søknaden sin og forklarer at brakkene skal brukes til organisering av verktøy og utstyr i en byggeperiode, og at han søker om å la dem stå i to år. Når det gjelder taxiriggen har han ikke planlagt noen fasadeendring i vinter, og bygget er foreløpig bare oppgradert innvendig. «Det er heller ikke planlagt noen bruksendring. Det vil fortsatt fungere som boligbygg/næringsbygg», skriver han.

Til Svalbardposten sier Haugen at han ikke ønsker å kommentere saken.

Til Sysselmannen
Seniorrådgiver for plan og utvikling, Astrid Meek i Longyearbyen lokalstyre forteller at de nå skal sende saken til Sysselmannen, siden taxiriggen og brakkene ligger i et kulturminneområde. Hun bekrefter også at taxiriggen er godkjent som boligbrakke.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!