Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

LL vil stanse byggearbeid

Haugen El-installasjon har tatt over taxiriggen i Nybyen. Nå ber LL dem stanse ulovlig byggearbeid.

Tekst:

Publisert:

Ved taxiriggen, som selskapet har planer om å rehabilitere, er det satt opp to brakker uten tillatelse. Longyearbyen lokalstyre (LL) ba i vår firmaet om å stoppe byggearbeidene. Tom Haugen i Haugen El-installasjon søkte derfor om å få ha brakkene stående midlertidig.

Utdyper
LL ba tidlig i høst Haugen om å sende inn en mer detaljert søknad med målsatte tegninger, plan og fasader. De ba også om tegninger for taxiriggen med plan, fasader og materialvalg.

Nå har Haugen utdypet søknaden sin og forklarer at brakkene skal brukes til organisering av verktøy og utstyr i en byggeperiode, og at han søker om å la dem stå i to år. Når det gjelder taxiriggen har han ikke planlagt noen fasadeendring i vinter, og bygget er foreløpig bare oppgradert innvendig. «Det er heller ikke planlagt noen bruksendring. Det vil fortsatt fungere som boligbygg/næringsbygg», skriver han.

Til Svalbardposten sier Haugen at han ikke ønsker å kommentere saken.

Til Sysselmannen
Seniorrådgiver for plan og utvikling, Astrid Meek i Longyearbyen lokalstyre forteller at de nå skal sende saken til Sysselmannen, siden taxiriggen og brakkene ligger i et kulturminneområde. Hun bekrefter også at taxiriggen er godkjent som boligbrakke.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!