Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Litt ris –  mye brannros

Så godt som alle som kommer til øygruppen kommer med fly til Svalbard lufthavn Longyear. FOTO: Anders Fjellestad (arkiv)

Litt ris – mye brannros

Svalbard lufthavn får honnør for sitt brannvernarbeid, men må sikre at alle nye ansatte får opplæring i brannsikkerhet.

Longyearbyen brannvesen holdt tilsyn ved flyplassen 5. mars. Under tilsynet avdekket brannvesenet to avvik og én anmerkning. Tilsynet ble holdt i hangarene, tårnet, administrasjonsbygget og terminalen. Flyplassen eies av Avinor, og målet med tilsynet er å se om selskapets lokale brannrutiner er gode nok.


Manglende opplæring

«Bannvernarbeidet ved Svalbard Lufthavn Longyear synes å være godt ivaretatt. Brannvernleder har fokus på sikkerhet for virksomheten med de ansatte», konkluderer brannsjef Jan Olav Sæter.

Svalbard lufthavn må imidlertid rette opp to brudd på brannvernforskriften. Under tilsynet ble det klart av kun hver fjerde Securitas-ansatt hadde gjennomgått flyplassens egen brannvernopplæring.

Brannvesenet påpeker at alle nyansatte og vikarer må få opplæring i rutiner og sikkerhet. Det må også dokumenteres at de har fått opplæring i dette.


Eget aggregat

I andreetasje hos Lufttransport, manglet det en branndør mellom trapperommet og kontordelen.

«Samtidig var flere selvlukkende dører satt i «åpen» stilling, låst fast med kiler. En stk dør hadde demontert dørpumpe», skriver brannsjefen.

Brannvesenet anmerker også at Avinor bør installere slokkeanlegg i tavlerommet og aggregatrommet.

Flyplassen har egne aggregater som kobles inn ved strømbrudd. Men «En brann i aggregatrom/tavlerom kan medføre samfunnsmessige konsekvenser», bemerker Sæter.

Avinor har frist til i dag med å gi en tilbakemelding på brannvesenets anmerkninger.

Siste nytt i Nyheter

Medpolitikere reagerer på soloutspill

Høyre, Venstre og MDG reagerer på at lokalstyreleder Arild Olsen ikke snakket på vegne av lokalstyret under torsdagens høring om Svalbardmeldingen.

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Utforkjøring ved Nybyen

En bil endte fredag morgen i grøfta mellom skolen og Nybyen.

Vil styrke barnevern

Leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg, mener barnevernet bør styrkes slik at det blir et kompetansemiljø.

Færre småbarn

Fra 157 til 98 småbarn på tre år.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!