Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Likevel ikke reklamemonopol

 

Likevel ikke reklamemonopol

Det blir likevel ikke bare én annonsør i den nye terminalen på flyplassen. Nå søker Avinor etter interesserte.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Det var ingen som ville betale det beløpet som JCDecaux mente flyplassen var verdt og som de krevde for at det skulle lønne seg for dem. Beløpet var større enn det noen annonsør ville betale, sier lufthavnsjef Ole M. Rambech.
Derfor blir det i stedet vanlig utleie av veggareal for plakatreklame i det nye terminalbygget.

Like store
– Vi binder det opp ganske mye, ved at vi har standardisert størrelsene og rammene til plakatene. Men det vil være mulig å kjøpe to plasser og gjør dem om til én, hvis det er innenfor de samme rammene, sier Rambech.
Sammen med arkitekten har de bestemt at plakatene skal være på 1 x 2 meter. De fleste plassene koster fra 6.000 til 8.000 kroner i året, og Rambech har laget et pakketilbud dersom man kjøper to eller tre på én gang. Den aller dyreste plassen er rett over bagasjebåndet, og koster 12.000 kroner.
– Vi har lagt oss på en såpass lav pris fordi vi har mange plasser som vi ønsker å fylle opp. Foreløpig ser det ut som vi har lykkes, sier Rambech.

Stor interesse
I løpet av den første dagen tilbudet var kjent, hadde han fylt opp 30 prosent av plassen.
– Jeg har ryddet plass til 54 reklameplasser, og flere aktører har allerede kjøpt tre. Det renner på med søknader, så de som vil ha må hive seg rundt, sier han.
– Hva er kriteriene for å få en plass?
– At man er tidlig ute, og i tillegg har de som annonserer i det gamle terminalbygget en fortrinnsrett. Det er avtalt for lenge siden.

Åpner i oktober
I hallen for ankomst og innsjekk blir det reklame på alle fire vegg-flater. I avgangshallen blir det reklame på østveggen der det også vil komme en storkiosk.
Rundt 1. oktober regner Avinor med å gå i prøvedrift med passasjerer i den nye ekspedisjonsbygningen, og den høytidelige åpningen blir rundt 10. desember.

Se flere tegninger her!

Siste nytt i Nyheter

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Kansellerte på nytt

Torsdag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Torsdagens ekstrafly ble kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!