Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Libyerne kom aldri

Sam Rutherford i Prepare2Go har ikke svart på Svalbardpostens spørsmål om hvorfor ikke Libya-flyene dro til Nordpolen som planlagt. FOTO: Prepare2Go

Libyerne kom aldri

De mye omtalte Libya-flygningene til Barneo skulle ha mellomlandet i Longyearbyen i slutten av april. Flyene kom aldri.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.05.2012 kl 08:00

– Vi burde være hos dere rundt 20. april. Jeg vet ennå ikke hvor mange fly som kommer, skrev Sam Rutherford i logistikkselskapet Prepare2Go til Svalbardposten 9. mars.

Da hadde han etter tre måneders kamp omsider fått tillatelse til å mellomlande i Longyearbyen. Tross den iherdige innsatsen, forlot aldri flyene Libya.

Først nei, så ja

Flygningene var et libysk prestisjeprosjekt, og logistikkselskapet Prepare2Go ved Sam Rutherford hadde ansvaret for å gjennomføre turen. Før jul fikk han nei av Sysselmannen, mens Direktoratet for naturforvaltning omgjorde vedtaket og ga selskapet lov til å mellomlande i Longyearbyen.

Helt stille

Avgjørelsen fikk Rutherford til å juble. I en epost til Svalbardposten 9. mars, lovet Rutherford å terpe norske gloser før flyene skulle lande i Longyearbyen rundt 20. april.

Siden har det vært helt tyst. Svalbardposten har gjentatte ganger kontaktet Rutherford for en kommentar på hvorfor flyene aldri kom. Han har ikke svart på noen av våre henvendelser. Heller ikke Sysselmannen har hørt noe fra Rutherford og Prepare2Go.

Svalbard lufthavn Longyear bekrefter at Libya-flyene ikke har landet der. Nordpolen-basen Barneo er nå stengt for i år.
 

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!