Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Libyerne kom aldri

Sam Rutherford i Prepare2Go har ikke svart på Svalbardpostens spørsmål om hvorfor ikke Libya-flyene dro til Nordpolen som planlagt. FOTO: Prepare2Go

Libyerne kom aldri

De mye omtalte Libya-flygningene til Barneo skulle ha mellomlandet i Longyearbyen i slutten av april. Flyene kom aldri.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.05.2012 kl 08:00

– Vi burde være hos dere rundt 20. april. Jeg vet ennå ikke hvor mange fly som kommer, skrev Sam Rutherford i logistikkselskapet Prepare2Go til Svalbardposten 9. mars.

Da hadde han etter tre måneders kamp omsider fått tillatelse til å mellomlande i Longyearbyen. Tross den iherdige innsatsen, forlot aldri flyene Libya.

Først nei, så ja

Flygningene var et libysk prestisjeprosjekt, og logistikkselskapet Prepare2Go ved Sam Rutherford hadde ansvaret for å gjennomføre turen. Før jul fikk han nei av Sysselmannen, mens Direktoratet for naturforvaltning omgjorde vedtaket og ga selskapet lov til å mellomlande i Longyearbyen.

Helt stille

Avgjørelsen fikk Rutherford til å juble. I en epost til Svalbardposten 9. mars, lovet Rutherford å terpe norske gloser før flyene skulle lande i Longyearbyen rundt 20. april.

Siden har det vært helt tyst. Svalbardposten har gjentatte ganger kontaktet Rutherford for en kommentar på hvorfor flyene aldri kom. Han har ikke svart på noen av våre henvendelser. Heller ikke Sysselmannen har hørt noe fra Rutherford og Prepare2Go.

Svalbard lufthavn Longyear bekrefter at Libya-flyene ikke har landet der. Nordpolen-basen Barneo er nå stengt for i år.
 

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet ble leteaksjonen avsluttet.

Lørdag var Sysselmannen i Bolterdalen for å kontrollere skutere og skuterkjøring.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

 
En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!