Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Libyerne kom aldri

Sam Rutherford i Prepare2Go har ikke svart på Svalbardpostens spørsmål om hvorfor ikke Libya-flyene dro til Nordpolen som planlagt. FOTO: Prepare2Go

Libyerne kom aldri

De mye omtalte Libya-flygningene til Barneo skulle ha mellomlandet i Longyearbyen i slutten av april. Flyene kom aldri.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.05.2012 kl 08:00

– Vi burde være hos dere rundt 20. april. Jeg vet ennå ikke hvor mange fly som kommer, skrev Sam Rutherford i logistikkselskapet Prepare2Go til Svalbardposten 9. mars.

Da hadde han etter tre måneders kamp omsider fått tillatelse til å mellomlande i Longyearbyen. Tross den iherdige innsatsen, forlot aldri flyene Libya.

Først nei, så ja

Flygningene var et libysk prestisjeprosjekt, og logistikkselskapet Prepare2Go ved Sam Rutherford hadde ansvaret for å gjennomføre turen. Før jul fikk han nei av Sysselmannen, mens Direktoratet for naturforvaltning omgjorde vedtaket og ga selskapet lov til å mellomlande i Longyearbyen.

Helt stille

Avgjørelsen fikk Rutherford til å juble. I en epost til Svalbardposten 9. mars, lovet Rutherford å terpe norske gloser før flyene skulle lande i Longyearbyen rundt 20. april.

Siden har det vært helt tyst. Svalbardposten har gjentatte ganger kontaktet Rutherford for en kommentar på hvorfor flyene aldri kom. Han har ikke svart på noen av våre henvendelser. Heller ikke Sysselmannen har hørt noe fra Rutherford og Prepare2Go.

Svalbard lufthavn Longyear bekrefter at Libya-flyene ikke har landet der. Nordpolen-basen Barneo er nå stengt for i år.
 

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!