Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Leter etter reservebåt

Gamle "Nordsyssel" under et tidligere ryddetokt. Det nye fartøyet til Sysselmannen er forsinket. FOTO: Kjersti Elverum Kvile

Leter etter reservebåt

Fortsatt usikkert når Sysselmannens nye fartøy er ferdig.

Tekst:

Publisert:

I fjor høst gikk gamle "Nordsyssel" fra Svalbard for godt. Planen var at et nytt skip skulle være på plass neste sommer, men nå er det usikkert på om den kommer i tide.

Sysselmannen jobber nå med å finne en erstatningsbåt til Svalbard i løpet av våren.

– Vi ser på muligheter for å få en erstatningsbåt hit, mens vi venter på den nye båten. Fortsatt har vi håp om å få den nye båten hit i løpet av sommeren, men bygging av båter er store prosjekt, og det kan oppstå forsinkelser, sier Per Andreassen hos Sysselmannen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian venter på været.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Ja til mat, nja til parkering

Blandede følelser blant lokalpolitikerne til Rema-etablering.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!