Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Leteaksjon i Bjørndalen

 

Leteaksjon i Bjørndalen

En nødpeilesender ble utløst i Bjørndalen i går ettermiddag. Sysselmannen hentet ut ei syk nederlandsk jente med helikopter.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.07.2010 kl 09:14

– Jenta var del av en skoleklasse som hadde gått fra campingplassen og innover mot Bjørndalen lørdag, sier sysselmannsbetjent Ole Kristian Bækkedal.

Følget var kommet et godt stykke inn i Bjørndalen da de utløste nødpeilesenderen fordi den 18 år gamle jenta var blitt syk. Sysselmannen fikk melding om nødsignalene klokken 14.45.

– Jenta ble hentet med Sysselmannens Super Puma-helikopter og fraktet til sykehuset i Longyearbyen, sier Bækkedal.

Skoleklassen besto av 22 elever og lærere. Gruppen kom fra Amsterdam og var på telttur.

 

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!