Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Lenge siden du har vært på Fredheim?

I denne artikkelen finner du linken til nettsiden der du kan orientere deg både utenfor og inne i Villa Fredheim. FOTO: Rolf Stange/www.spitzbergen-svalbard.com

Lenge siden du har vært på Fredheim?

Nå kan du se deg omkring i alle retninger fra godstolen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.06.2014 kl 13:09

Skutersesongen er definitivt over, og hvis man ikke har tilgang på båt, er det ikke like lett å komme seg til fangststasjonen til Hilmar Nøis for tiden.

Men takket være Rolf Stange er det mulig å komme ganske nærme. Han har nemlig laget en 360-graders presentasjon av fangstasjonen fra både inn- og utsiden. Den ligger tilgjengelig på hans nettsider spitsbergen-svalbard.com.

I tillegg har han samlet panoramabilder fra 38 lokasjoner på Spitsbergen, samt Bjørnøya. På hver lokasjon kan det være flere bilder, som for eksempel i Longyearbyen som har 24 bilder. Bildene ledsages også av en tekst om hvert sted.

Rolf Stange er tysk, men har reist i nordområdene siden 1993. Nå bor han delvis i Dresden og delvis i Longyearbyen, og jobber som guide og ekspedisjonsleder når han er nordpå.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!