Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Lei av å jekke pressa

Olaf Storø trykker kunst i Sjøområdet. FOTO: Eirik Palm

Lei av å jekke pressa

Huset til Olaf Storø i Sjøområdet siger, noe som blant annet skaper problemer for kunstpressa hans. Nå skal en ekstern utredning finne ut hvorfor.

Tekst:

Publisert:

Bygget til kunstner Olaf Storø krenger til den ene siden. Det gjør at han stadig må jekke kunstpressa si slik at den står i vater. Storø har engasjert advokater og har fått Troms Takst til å finne ut hvorfor huset siger.

Ifølge rapporten som kom i 2013, er det to grunner til det. Den ene er at offentlig vei på sørsiden av bygget ikke drenerer bort overflatevann. Det andre er at det ble brukt «tette» masser som overdekning på fjernvarmerøret, slik at omliggende masser varmes opp og vann siger ned langs pelene. Storø krever at Longyearbyen lokalstyre (LL) sørger for å fikse veien og rørtraseen, samt betaler for oppretting av bygget hans.

Deler kostnadene
I desember i fjor hadde Storø møte med Longyearbyen lokalstyre, og i et notat skriver de at partene er blitt enige om å få en ekstern uavhengig utredning. LL vil dekke inntil halvparten av kostnadene, med et øvre tak på 30.000 kroner.

Den eksterne utredningen skal se på påvirkning fra teknisk infrastruktur i området rundt bygget. Det skal blant annet gjøres ved å måle temperatur i grunnen for å se om fjernvarmetraseen avgir nok varme til at bygget skal synke. Den skal også se på hvilken påvirkning overflatevannet i området har på byggets fundament, og på byggets konstruksjon. Da for å se om fundamenteringen er i henhold til krav, og hvilke ekstrabelastninger senere påbygg har påført fundamenteringen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!