Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Lei av å jekke pressa

Olaf Storø trykker kunst i Sjøområdet. FOTO: Eirik Palm

Lei av å jekke pressa

Huset til Olaf Storø i Sjøområdet siger, noe som blant annet skaper problemer for kunstpressa hans. Nå skal en ekstern utredning finne ut hvorfor.

Bygget til kunstner Olaf Storø krenger til den ene siden. Det gjør at han stadig må jekke kunstpressa si slik at den står i vater. Storø har engasjert advokater og har fått Troms Takst til å finne ut hvorfor huset siger.

Ifølge rapporten som kom i 2013, er det to grunner til det. Den ene er at offentlig vei på sørsiden av bygget ikke drenerer bort overflatevann. Det andre er at det ble brukt «tette» masser som overdekning på fjernvarmerøret, slik at omliggende masser varmes opp og vann siger ned langs pelene. Storø krever at Longyearbyen lokalstyre (LL) sørger for å fikse veien og rørtraseen, samt betaler for oppretting av bygget hans.

Deler kostnadene
I desember i fjor hadde Storø møte med Longyearbyen lokalstyre, og i et notat skriver de at partene er blitt enige om å få en ekstern uavhengig utredning. LL vil dekke inntil halvparten av kostnadene, med et øvre tak på 30.000 kroner.

Den eksterne utredningen skal se på påvirkning fra teknisk infrastruktur i området rundt bygget. Det skal blant annet gjøres ved å måle temperatur i grunnen for å se om fjernvarmetraseen avgir nok varme til at bygget skal synke. Den skal også se på hvilken påvirkning overflatevannet i området har på byggets fundament, og på byggets konstruksjon. Da for å se om fundamenteringen er i henhold til krav, og hvilke ekstrabelastninger senere påbygg har påført fundamenteringen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!