Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Lei av å jekke pressa

Olaf Storø trykker kunst i Sjøområdet. FOTO: Eirik Palm

Lei av å jekke pressa

Huset til Olaf Storø i Sjøområdet siger, noe som blant annet skaper problemer for kunstpressa hans. Nå skal en ekstern utredning finne ut hvorfor.

Tekst:

Publisert:

Bygget til kunstner Olaf Storø krenger til den ene siden. Det gjør at han stadig må jekke kunstpressa si slik at den står i vater. Storø har engasjert advokater og har fått Troms Takst til å finne ut hvorfor huset siger.

Ifølge rapporten som kom i 2013, er det to grunner til det. Den ene er at offentlig vei på sørsiden av bygget ikke drenerer bort overflatevann. Det andre er at det ble brukt «tette» masser som overdekning på fjernvarmerøret, slik at omliggende masser varmes opp og vann siger ned langs pelene. Storø krever at Longyearbyen lokalstyre (LL) sørger for å fikse veien og rørtraseen, samt betaler for oppretting av bygget hans.

Deler kostnadene
I desember i fjor hadde Storø møte med Longyearbyen lokalstyre, og i et notat skriver de at partene er blitt enige om å få en ekstern uavhengig utredning. LL vil dekke inntil halvparten av kostnadene, med et øvre tak på 30.000 kroner.

Den eksterne utredningen skal se på påvirkning fra teknisk infrastruktur i området rundt bygget. Det skal blant annet gjøres ved å måle temperatur i grunnen for å se om fjernvarmetraseen avgir nok varme til at bygget skal synke. Den skal også se på hvilken påvirkning overflatevannet i området har på byggets fundament, og på byggets konstruksjon. Da for å se om fundamenteringen er i henhold til krav, og hvilke ekstrabelastninger senere påbygg har påført fundamenteringen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Ny art i Ny-Ålesund

Kronemanet, som skaper problemer i mange norske fjorder, er for første gang oppdaget på Svalbard.

By-bjørnene eskortert mot Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt drevet bort med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter skred inntil skiløypa lørdag morgen. Samme ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!