Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Lei av å jekke pressa

Olaf Storø trykker kunst i Sjøområdet. FOTO: Eirik Palm

Lei av å jekke pressa

Huset til Olaf Storø i Sjøområdet siger, noe som blant annet skaper problemer for kunstpressa hans. Nå skal en ekstern utredning finne ut hvorfor.

Bygget til kunstner Olaf Storø krenger til den ene siden. Det gjør at han stadig må jekke kunstpressa si slik at den står i vater. Storø har engasjert advokater og har fått Troms Takst til å finne ut hvorfor huset siger.

Ifølge rapporten som kom i 2013, er det to grunner til det. Den ene er at offentlig vei på sørsiden av bygget ikke drenerer bort overflatevann. Det andre er at det ble brukt «tette» masser som overdekning på fjernvarmerøret, slik at omliggende masser varmes opp og vann siger ned langs pelene. Storø krever at Longyearbyen lokalstyre (LL) sørger for å fikse veien og rørtraseen, samt betaler for oppretting av bygget hans.

Deler kostnadene
I desember i fjor hadde Storø møte med Longyearbyen lokalstyre, og i et notat skriver de at partene er blitt enige om å få en ekstern uavhengig utredning. LL vil dekke inntil halvparten av kostnadene, med et øvre tak på 30.000 kroner.

Den eksterne utredningen skal se på påvirkning fra teknisk infrastruktur i området rundt bygget. Det skal blant annet gjøres ved å måle temperatur i grunnen for å se om fjernvarmetraseen avgir nok varme til at bygget skal synke. Den skal også se på hvilken påvirkning overflatevannet i området har på byggets fundament, og på byggets konstruksjon. Da for å se om fundamenteringen er i henhold til krav, og hvilke ekstrabelastninger senere påbygg har påført fundamenteringen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!