Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Legger vei tvers over friområde

Rett vest for Blåmyra kan det komme en vei. Miljø- og næringsutvalget går inn for å legge adkomstveien til de nye boligene i Vei 234 over det som i dag er regulert til friområde, og som mange bruker til skuterparkering. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Legger vei tvers over friområde

Miljø- og næringsutvalget går inn for at adkomsten til de nye boligene nedenfor Blåmyra skal gå via Vei 232.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Det er få grønne lunger igjen i Longyearbyen. På møtet til Miljø- og næringsutvalget (MNU) i forrige uke gikk medlemmene inn for å bygge vei over grøntområdet nedenfor Blåmyra. Der ønsker de at den nye adkomstveien til de nye leilighetene i Vei 234 skal gå. Mandag avgjør lokalstyret om de vil følge anbefalingen.
– Det gjør vondt uansett hvilken finger du skjærer i, dette alternativet er det som gjør minst vondt, sier leder i MNU, Anita Johansen (Ap).
Hun sier at hovedgrunnen til at de anbefaler adkomstvei via Vei 232 er hensynet til trafikksikkerheten.
– Hva med skuterne som står parkert der i dag?
– De vil fortsatt få plass på nedsiden av veien uten at det får innvirkning på lekeplassen, sier Johansen.

Ble godkjent
I utgangspunktet ble en adkomstvei fra de nye leilighetene ned til Vei 234 godkjent. Veien skulle gå om lag der anleggsveien går i dag, innenfor det som på plankartet var satt av til boligområde, og ville ikke få direkte innvirkning på lekeplassen og grøntområdet som ligger vest for de nye boligene og Blåmyra. Etter klager fra beboere i Vei 234, som mente den nye adkomstveien ville bli trafikkfarlig, bestemte lokalstyret å behandle spørsmålet om adkomstvei på nytt.

Ny delplan
Arealet som vil bli berørt av en ny adkomstvei er regulert som friområde, derfor må det en planendring til før den kan flyttes. Miljø- og næringsutvalget gikk i september i fjor inn for at det skal lages en egen delplan for adkomstveien.
Alternativet MNU har gått inn for er å legge adkomstveien om Vei 232, vest for bebyggelsen på Blåmyra. En vei her vil ikke berøre lekeplassen direkte, men gjør et stort inngrep i friområdet. Løsningen vil også føre til økt trafikk i krysset mellom Vei 232 og Hilmar Rekstens vei, som allerede er et av de mest trafikkbelastede kryssene i byen.

Siste nytt i Nyheter

Spansk åpning

Bluesen er offisielt i gang.

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!