Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Legger vei tvers over friområde

Rett vest for Blåmyra kan det komme en vei. Miljø- og næringsutvalget går inn for å legge adkomstveien til de nye boligene i Vei 234 over det som i dag er regulert til friområde, og som mange bruker til skuterparkering. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Legger vei tvers over friområde

Miljø- og næringsutvalget går inn for at adkomsten til de nye boligene nedenfor Blåmyra skal gå via Vei 232.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Det er få grønne lunger igjen i Longyearbyen. På møtet til Miljø- og næringsutvalget (MNU) i forrige uke gikk medlemmene inn for å bygge vei over grøntområdet nedenfor Blåmyra. Der ønsker de at den nye adkomstveien til de nye leilighetene i Vei 234 skal gå. Mandag avgjør lokalstyret om de vil følge anbefalingen.
– Det gjør vondt uansett hvilken finger du skjærer i, dette alternativet er det som gjør minst vondt, sier leder i MNU, Anita Johansen (Ap).
Hun sier at hovedgrunnen til at de anbefaler adkomstvei via Vei 232 er hensynet til trafikksikkerheten.
– Hva med skuterne som står parkert der i dag?
– De vil fortsatt få plass på nedsiden av veien uten at det får innvirkning på lekeplassen, sier Johansen.

Ble godkjent
I utgangspunktet ble en adkomstvei fra de nye leilighetene ned til Vei 234 godkjent. Veien skulle gå om lag der anleggsveien går i dag, innenfor det som på plankartet var satt av til boligområde, og ville ikke få direkte innvirkning på lekeplassen og grøntområdet som ligger vest for de nye boligene og Blåmyra. Etter klager fra beboere i Vei 234, som mente den nye adkomstveien ville bli trafikkfarlig, bestemte lokalstyret å behandle spørsmålet om adkomstvei på nytt.

Ny delplan
Arealet som vil bli berørt av en ny adkomstvei er regulert som friområde, derfor må det en planendring til før den kan flyttes. Miljø- og næringsutvalget gikk i september i fjor inn for at det skal lages en egen delplan for adkomstveien.
Alternativet MNU har gått inn for er å legge adkomstveien om Vei 232, vest for bebyggelsen på Blåmyra. En vei her vil ikke berøre lekeplassen direkte, men gjør et stort inngrep i friområdet. Løsningen vil også føre til økt trafikk i krysset mellom Vei 232 og Hilmar Rekstens vei, som allerede er et av de mest trafikkbelastede kryssene i byen.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!