Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Legger ny vannledning

Gaute Blæsterdalen, maskinfører hos LNS, legger på grus der den nye vannledningen opp til Haugen skal ligge. FOTO: John Christian Nygaard

Legger ny vannledning

Koster cirka 4 millioner kroner

Longyearbyen lokalstyre legger nå ny vannledning langs Hilmar Rekstens vei opp til Haugen. Den nye vannledningen vil være med å øke vannkapasiteten i området.

– Vi har allerede en vannledning gjennom sentrum, men hvis vi for eksempel må stenge den for å gjøre vedlikehold mister man med dagens system vannet på Haugen og i Nybyen, sier driftsingeniør Einar Olsen i Longyearbyen lokalstyre.

– Det handler også om brannvannskapasitet. Altså hvis det brenner, og brannvesenet må kople seg på vanntilførselen ved undersentralene. Det er både praktisk og et sikkerhetsaspekt å kunne levere nok vann, sier Olsen.

Arbeidet, som utføres av Assemblin med LNS som underleverandør, skal etter planen være ferdig til 1. oktober. Kostnaden blir på cirka 4 millioner kroner.

– Det er en del rør fra hus som krysser, så det er litt snirklete arbeid, men det ser ut til at vi skal bli ferdig før fristen, sier Olsen.

Beboerne i Vei 230, 228, 226, 224 og 222 vil kunne bli berørt av arbeidet, hovedsakelig når innkjørslene må graves opp for å klargjøre for vannledningen. Vannet kan også bli skrudd av i noen perioder.

– Vi prøver å i hvertfall holde deler av innkjørslene åpene slik at det skal være mulig å komme seg frem med bil selv når vi graver. Hvis noen av hustandene blir påvirket med tanke på vanntilførsel, vil de få beskjed om det på forhånd, sier Olsen.

Han legger også til at man prøver å gjøre det meste på dagtid når færre folk er hjemme. Dersom for eksempel restauranter blir påvirket vil man i følge Olsen gjøre den delen av arbeidet etter stengetid.

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!