Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Legger ny vannledning

Gaute Blæsterdalen, maskinfører hos LNS, legger på grus der den nye vannledningen opp til Haugen skal ligge. FOTO: John Christian Nygaard

Legger ny vannledning

Koster cirka 4 millioner kroner

Tekst:

Publisert:

Longyearbyen lokalstyre legger nå ny vannledning langs Hilmar Rekstens vei opp til Haugen. Den nye vannledningen vil være med å øke vannkapasiteten i området.

– Vi har allerede en vannledning gjennom sentrum, men hvis vi for eksempel må stenge den for å gjøre vedlikehold mister man med dagens system vannet på Haugen og i Nybyen, sier driftsingeniør Einar Olsen i Longyearbyen lokalstyre.

– Det handler også om brannvannskapasitet. Altså hvis det brenner, og brannvesenet må kople seg på vanntilførselen ved undersentralene. Det er både praktisk og et sikkerhetsaspekt å kunne levere nok vann, sier Olsen.

Arbeidet, som utføres av Assemblin med LNS som underleverandør, skal etter planen være ferdig til 1. oktober. Kostnaden blir på cirka 4 millioner kroner.

– Det er en del rør fra hus som krysser, så det er litt snirklete arbeid, men det ser ut til at vi skal bli ferdig før fristen, sier Olsen.

Beboerne i Vei 230, 228, 226, 224 og 222 vil kunne bli berørt av arbeidet, hovedsakelig når innkjørslene må graves opp for å klargjøre for vannledningen. Vannet kan også bli skrudd av i noen perioder.

– Vi prøver å i hvertfall holde deler av innkjørslene åpene slik at det skal være mulig å komme seg frem med bil selv når vi graver. Hvis noen av hustandene blir påvirket med tanke på vanntilførsel, vil de få beskjed om det på forhånd, sier Olsen.

Han legger også til at man prøver å gjøre det meste på dagtid når færre folk er hjemme. Dersom for eksempel restauranter blir påvirket vil man i følge Olsen gjøre den delen av arbeidet etter stengetid.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!