Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Legger ny vannledning

Gaute Blæsterdalen, maskinfører hos LNS, legger på grus der den nye vannledningen opp til Haugen skal ligge. FOTO: John Christian Nygaard

Legger ny vannledning

Koster cirka 4 millioner kroner

Longyearbyen lokalstyre legger nå ny vannledning langs Hilmar Rekstens vei opp til Haugen. Den nye vannledningen vil være med å øke vannkapasiteten i området.

– Vi har allerede en vannledning gjennom sentrum, men hvis vi for eksempel må stenge den for å gjøre vedlikehold mister man med dagens system vannet på Haugen og i Nybyen, sier driftsingeniør Einar Olsen i Longyearbyen lokalstyre.

– Det handler også om brannvannskapasitet. Altså hvis det brenner, og brannvesenet må kople seg på vanntilførselen ved undersentralene. Det er både praktisk og et sikkerhetsaspekt å kunne levere nok vann, sier Olsen.

Arbeidet, som utføres av Assemblin med LNS som underleverandør, skal etter planen være ferdig til 1. oktober. Kostnaden blir på cirka 4 millioner kroner.

– Det er en del rør fra hus som krysser, så det er litt snirklete arbeid, men det ser ut til at vi skal bli ferdig før fristen, sier Olsen.

Beboerne i Vei 230, 228, 226, 224 og 222 vil kunne bli berørt av arbeidet, hovedsakelig når innkjørslene må graves opp for å klargjøre for vannledningen. Vannet kan også bli skrudd av i noen perioder.

– Vi prøver å i hvertfall holde deler av innkjørslene åpene slik at det skal være mulig å komme seg frem med bil selv når vi graver. Hvis noen av hustandene blir påvirket med tanke på vanntilførsel, vil de få beskjed om det på forhånd, sier Olsen.

Han legger også til at man prøver å gjøre det meste på dagtid når færre folk er hjemme. Dersom for eksempel restauranter blir påvirket vil man i følge Olsen gjøre den delen av arbeidet etter stengetid.

Siste nytt i Nyheter

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Fant mulig hvalfangerkvinne

Et av de tre skjelettene som ble hentet ut fra Likneset i sommer, kan være av en kvinne.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!