Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Legger ny vannledning

Gaute Blæsterdalen, maskinfører hos LNS, legger på grus der den nye vannledningen opp til Haugen skal ligge. FOTO: John Christian Nygaard

Legger ny vannledning

Koster cirka 4 millioner kroner

Tekst:

Publisert:

Longyearbyen lokalstyre legger nå ny vannledning langs Hilmar Rekstens vei opp til Haugen. Den nye vannledningen vil være med å øke vannkapasiteten i området.

– Vi har allerede en vannledning gjennom sentrum, men hvis vi for eksempel må stenge den for å gjøre vedlikehold mister man med dagens system vannet på Haugen og i Nybyen, sier driftsingeniør Einar Olsen i Longyearbyen lokalstyre.

– Det handler også om brannvannskapasitet. Altså hvis det brenner, og brannvesenet må kople seg på vanntilførselen ved undersentralene. Det er både praktisk og et sikkerhetsaspekt å kunne levere nok vann, sier Olsen.

Arbeidet, som utføres av Assemblin med LNS som underleverandør, skal etter planen være ferdig til 1. oktober. Kostnaden blir på cirka 4 millioner kroner.

– Det er en del rør fra hus som krysser, så det er litt snirklete arbeid, men det ser ut til at vi skal bli ferdig før fristen, sier Olsen.

Beboerne i Vei 230, 228, 226, 224 og 222 vil kunne bli berørt av arbeidet, hovedsakelig når innkjørslene må graves opp for å klargjøre for vannledningen. Vannet kan også bli skrudd av i noen perioder.

– Vi prøver å i hvertfall holde deler av innkjørslene åpene slik at det skal være mulig å komme seg frem med bil selv når vi graver. Hvis noen av hustandene blir påvirket med tanke på vanntilførsel, vil de få beskjed om det på forhånd, sier Olsen.

Han legger også til at man prøver å gjøre det meste på dagtid når færre folk er hjemme. Dersom for eksempel restauranter blir påvirket vil man i følge Olsen gjøre den delen av arbeidet etter stengetid.

Siste nytt i Nyheter

Bolig-krise

Statsbygg mangler boliger til kritisk Svalbard-personell.

Bursdagsfest på Lompen

Arctica fyller 20 år og feirer med ballonger og kake.

Jobber for løsninger

61 leiligheter og hybler er fremdeles evakuert etter skredet tirsdag. Lokalstyret jobber nå med å finne ut hvor folk skal bo, dersom fraflyttingen blir permanent.

 
Husrekke kan bli ekstra sikring

De 13 boenhetene som fremdeles er evakuert, kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!