Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Legger lederkabalen

Administrasjonssjef Lars Ole Saugnes får to sektorledere med i ledergruppa til Longyearbyen lokalstyre. FOTO: Christian Nicolai Bjørke

Legger lederkabalen

Bydrift-leder Marianne Aasen tilbys stillingen som sektorleder for kommunalteknikk.

Longyearbyen lokalstyre (LL) er i full gang med å omorganisere seg selv. Foretakene skal bort fra nyttår, og i stedet skal den kommunale driften samles i to hovedsektorer, én for oppvekst og kultur, og én sektor for kommunalteknikk.


Følger praksis

Mens lederstillingen for oppvekst og kultur er lyst ut, har LL tilbudt den andre stillingen til Marianne Aasen. Administrasjonssjef i LL, Lars Ole Saugnes, sier dette er i tråd med gjeldende arbeidsrettspraksis.

– Dersom en leder gjenfinner mer enn 50 prosent av jobben sin i en ny lederstilling etter en omorganisering, kan vedkommende fremme krav om å bli ansatt i den nye stillingen, sier Saugnes.

I samråd med de tillitsvalgte ble det besluttet å følge denne praksisen. Enigheten betyr samtidig at den andre lederstillingen blir lyst ut eksternt. Årsaken er at Einar Buø, leder i Kultur- og fritidsforetaket, ikke vil finne minst 50 prosent av sin nåværende stilling i den nye sektorlederstillingen. Anne Ellingsen, daglig leder i Oppvekstforetaket, går av med pensjon til nyttår. Søknadsfristen for sektorlederstillingen er 27. august.

– Vi håper å ha den siste sektorsjefen på plass før jul, sier Saugnes.

– Var det aldri aktuelt å lyse ut begge stillingene?

– Jo, jeg begynte denne prosessen med blanke ark. Men vi kjenner også til gjeldende arbeidsrettspraksis og har valgt å legge denne til grunn, sier administrasjonssjefen.


Staker ut

Utover høsten skal den endelige strukturen til LL stakes ut.

Lars Ole Saugnes ønsker ikke å uttale seg om Marianne Aasen har takket ja til tilbudet, og henviser til Aasen. Hun deltar denne uka på Sysselmannens søppeltokt, og har derfor ikke vært tilgjengelig for kommentar.

Einar Buø er på ferie, og det har heller ikke lykkes Svalbardposten å få en kommentar fra ham.

Siste nytt i Nyheter

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!