Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Legende på besøk

Bruce Grobbelaar var hjertelig til stede på fotballskolen, men likte ikke helt alle draktene barna møtte opp med. FOTO: Christopher Engås

Legende på besøk

21 år etter sin siste kamp for Liverpool, er det fortsatt få som slår Bruce Grobbelaar (67) i popularitet.

Bruce Grobbelaar var på privat besøk i Longyearbyen sist helg, etter å ha blitt invitert av Liverbirds Svalbard. I dag bor keeperlegenden i Corner Brook i Newfoundland i Canada, og ble således ikke så overrasket over forholdene.

– Jeg er vant til vinter og snø, og ikke minst kalde tempera­turer. Men det er likevel spesielt å være her, sier han.

Grobbelaar holdt et miniforedrag på Huset fredag, og deltok i sosiale aktiviteter sammen med Liverbirds Svalbard gjennom helgen. Han besøkte også Jamie Carraghers fotballskole, som tilfeldigvis pågikk samtidig med hans besøk.

– Det er alltid hyggelig å treffe barn som liker å holde på med fotball, og deler av staben fra min gamle klubb, sier han.

Instruktørene Darren Carr og David Flynn hadde aldri møtt Grobbelaar før, og Svalbardpostens reporter lurte i den sammenheng på om keeper­legenden fortsatt har forbindelser til klubben han spilte 627 kamper for på 1980- og 1990-tallet.

– He he. Det er gode forbindelser. Du hadde faktisk blitt veldig overrasket over hvor tett vi gamlegutta kommuniserer, sier han før han poserer sammen med fotballskoledeltagerne fra Longyearbyen.

Bruce Grobbelaar vant 13 titler med Liverpool i løpet av de 13 årene han spilte for klubben.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!