Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Legende på besøk

Bruce Grobbelaar var hjertelig til stede på fotballskolen, men likte ikke helt alle draktene barna møtte opp med. FOTO: Christopher Engås

Legende på besøk

21 år etter sin siste kamp for Liverpool, er det fortsatt få som slår Bruce Grobbelaar (67) i popularitet.

Tekst:

Publisert:

Bruce Grobbelaar var på privat besøk i Longyearbyen sist helg, etter å ha blitt invitert av Liverbirds Svalbard. I dag bor keeperlegenden i Corner Brook i Newfoundland i Canada, og ble således ikke så overrasket over forholdene.

– Jeg er vant til vinter og snø, og ikke minst kalde tempera­turer. Men det er likevel spesielt å være her, sier han.

Grobbelaar holdt et miniforedrag på Huset fredag, og deltok i sosiale aktiviteter sammen med Liverbirds Svalbard gjennom helgen. Han besøkte også Jamie Carraghers fotballskole, som tilfeldigvis pågikk samtidig med hans besøk.

– Det er alltid hyggelig å treffe barn som liker å holde på med fotball, og deler av staben fra min gamle klubb, sier han.

Instruktørene Darren Carr og David Flynn hadde aldri møtt Grobbelaar før, og Svalbardpostens reporter lurte i den sammenheng på om keeper­legenden fortsatt har forbindelser til klubben han spilte 627 kamper for på 1980- og 1990-tallet.

– He he. Det er gode forbindelser. Du hadde faktisk blitt veldig overrasket over hvor tett vi gamlegutta kommuniserer, sier han før han poserer sammen med fotballskoledeltagerne fra Longyearbyen.

Bruce Grobbelaar vant 13 titler med Liverpool i løpet av de 13 årene han spilte for klubben.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!