Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Lærer av OL-mesteren

Moro med oppvarming: Thorkildsen fikk være med på oppvarming før spydkastingen. FOTO: Carina Ingeborg Tangeraas

Lærer av OL-mesteren

18 barn i Svalbard Turn lærer spydkast av Andreas Thorkildsen i sommerferien under Aktivitetsuka, som i år arrangeres for første gang på Svalbard.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.06.2014 kl 12:13

Svalbard Turn er godt i gang med DNB Idrettsleker, hvor 18 barn mellom 9 og 13 år blant annet får øve på spydkast med OL-mester Andreas Thorkildsen.
– Det var en veldig spennende mulighet å dra hit, så jeg kunne jo ikke si nei takk til det, forteller Thorkildsen, som med denne kortvisitten er på Svalbard for første gang. Med én gang han kommer inn døren er han omringet av barn, som er svært begeistret over besøket.

– Det er jo et høydepunkt å få treffe Andreas, mener Magnus Pedersen på 9 år.
– Men det er gøy å gjøre andre ting også. I morgen skal vi bygge flåte!

Sjokkert av midnattssola

Thorkildsen ankom ved midnatt på mandag, og må innrømme at han fikk litt sjokk da han møtte strålende solskinn.
– Jeg visste jo at det kom til å være lyst, men jeg var nok ikke helt forberedt på hvor lyst. Dette er jo egentlig midt i sesongen for meg, så jeg har ikke hatt så god tid til å tenke over det. Men det er jo moro å få et slikt avbrekk, og ikke bare trene hele tiden, forteller han. Besøket frister til gjentagelse.

– Jeg vil gjerne komme tilbake når jeg har litt bedre tid. Sommersesongen er som oftest travel for meg, men kanskje når jeg har lagt opp? Spyd var jo opprinnelig et våpen, så det er vel ganske passende at jeg er her. Eller, kanskje de heller burde få tak i en skiskyter neste gang, ler Thorkildsen. Barna kan også fortelle at Thorkildsen ikke ble med dem og badet i havet.
– Nei, det var nok litt i kaldeste laget for meg, innrømmer Thorkildsen.

Fikk være managere

Frøya Holtet (10) og Sigrid Vilja Andersen (9) liker godt å ha besøk av Thorkildsen.

– I dag har vi fått besøk av han som kaster spyd så langt! forteller Frøya. Sigrid stemmer i:
– Vi fikk være managerne hans! Begge har vært med hele dagen, og storkoser seg. Jentene er fornøyde med hvor mye de har lært, og gleder seg til å kaste spyd etter lunsj. På spørsmål om han tror den neste OL-mesteren i spydkast kommer fra Svalbard, virker Thorkildsen nølende.

– Dette handler jo veldig mye om rett person til rett tid, og med rett oppfølging. Jeg ble selv tidlig med fordi faren min var spydkaster. Men hvem vet, det hadde vært veldig moro å få en friidretts-stjerne fra Svalbard, sier Thorkildsen, som er skuffet over at han hittil ikke har sett verken reinsdyr eller isbjørn.

Første gang på Svalbard


DNB Idrettsleker arrangeres flere steder i landet, men har aldri vært på Svalbard tidligere. Barna får være med hele uka og holde seg i aktivitet. Samtidig arrangerer også Polarpuls Bootcamp for de voksne.

– Disse barna har jo havnet litt midt i mellom - for store for SFO og får små til søppelplukking. Da er det godt at de har andre muligheter til aktivitet i sommerferien, forteller Lone Stenseth, som er med og arrangerer det hele.

– Vi har arrangement for de voksne på kveldstid. De voksne må også få litt ekstra aktivitet denne uka, nå som barna har ferie. Bootcampen ble avsluttet med strandfest på torsdag.

Nøkkelord

Se bildet større

Nest best: 10 år gamle Magnus Pedersen kom nest øverst i denne runden med sitt kast på 29 meter. FOTO: Carina Ingeborg Tangeraas

Se bildet større

Managere: Sigrid Vilja Andersen og Frøya Holtet fikk leke managerne til Thorkildsen, en oppgave de utførte med glans. FOTO: Carina Ingeborg Tangeraas

Se bildet større

Starter med ball: Før spydkast ble det trening med ball. Laurits Log Nyheim på 11 år kastet hele 30 meter, og var best i denne runden. FOTO: Carina Ingeborg Tangeraas

Siste nytt i Nyheter

Jobber for løsninger

61 leiligheter og hybler er fremdeles evakuert etter skredet tirsdag. Lokalstyret jobber nå med å finne ut hvor folk skal bo, dersom fraflyttingen blir permanent.

Husrekke kan bli ekstra sikring

De 13 boenhetene som fremdeles er evakuert, kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

 
Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!