Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Lar seg ikke stoppe

Sval (t.v.) og Bard kommer snart til en skjerm nær deg for å vise hvordan man ikke skal opptre på Svalbard. FOTO: Studio Kairos

Lar seg ikke stoppe

De hensynsløse karene Sval og Bard fikk ikke støtte fra Svalbards miljøvernfond. Men filmene kommer uansett.

Tekst:

Publisert:

Nylig fikk Studio Kairos, som produserer filmene, avslag på en søknad om midler fra Svalbards miljøvernfond.

Pengene skulle brukes til distribusjon av materialet. Men filmskaperne, italienske Giacomo Agnetti og Daniele Di Domenico lar ikke avslaget stoppe Sval og Bard, som er hovedpersonene i filmene.

– Alle ti filmene blir ferdig til i april, og parallelt med redigeringen av de siste tre, har vi begynt å tenke på distribusjonen. Det blir vanskeligere uten støtte, men i samarbeid med våre samarbeidspartnere, blant annet Visit Svalbard og Ronny Brunvoll, skal vi komme opp med noe, sier Di Domenico.

Nye sprell
Ideen er at filmene skal illustrere Svalbardvettreglene til alle besøkende til øygruppen, gjennom visninger på skjermer på flyplassen, i hotellene og på nettstedene til reiselivsoperatører. Reglene illustreres med at Sval og Bard viser hvordan ting absolutt ikke skal gjøres.

Hovedpersonene, som er basert på norske troll av utseende, blir drept i flere av filmene.

– De har snødd ned på skutertur, hoppet fra et fly og ned på en isbre, gått i duell med en isbjørn, forårsaket naturkatastrofer og tatt del i en fotoseanse med en isbjørn som endte svært tragisk, forteller Di Domenico.

Viktig budskap
Studio Kairos spesialiserer seg på noe de kaller miljøkommunikasjon, og produsentene forteller at de sjelden har vært mer entusiastiske under et prosjekt.

– Vi mener at budskapet som kommer fram i filmene er viktig for sikkerheten til besøkende, og for å bevare Svalbards unike natur- og kulturverdier. Derfor kommer vi til å lete etter flere muligheter for å få søkt på midler som kan hjelpe oss med distribusjonen av filmene, sier Daniele Di Domenico.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!