Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Lar seg ikke stoppe

Sval (t.v.) og Bard kommer snart til en skjerm nær deg for å vise hvordan man ikke skal opptre på Svalbard. FOTO: Studio Kairos

Lar seg ikke stoppe

De hensynsløse karene Sval og Bard fikk ikke støtte fra Svalbards miljøvernfond. Men filmene kommer uansett.

Tekst:

Publisert:

Nylig fikk Studio Kairos, som produserer filmene, avslag på en søknad om midler fra Svalbards miljøvernfond.

Pengene skulle brukes til distribusjon av materialet. Men filmskaperne, italienske Giacomo Agnetti og Daniele Di Domenico lar ikke avslaget stoppe Sval og Bard, som er hovedpersonene i filmene.

– Alle ti filmene blir ferdig til i april, og parallelt med redigeringen av de siste tre, har vi begynt å tenke på distribusjonen. Det blir vanskeligere uten støtte, men i samarbeid med våre samarbeidspartnere, blant annet Visit Svalbard og Ronny Brunvoll, skal vi komme opp med noe, sier Di Domenico.

Nye sprell
Ideen er at filmene skal illustrere Svalbardvettreglene til alle besøkende til øygruppen, gjennom visninger på skjermer på flyplassen, i hotellene og på nettstedene til reiselivsoperatører. Reglene illustreres med at Sval og Bard viser hvordan ting absolutt ikke skal gjøres.

Hovedpersonene, som er basert på norske troll av utseende, blir drept i flere av filmene.

– De har snødd ned på skutertur, hoppet fra et fly og ned på en isbre, gått i duell med en isbjørn, forårsaket naturkatastrofer og tatt del i en fotoseanse med en isbjørn som endte svært tragisk, forteller Di Domenico.

Viktig budskap
Studio Kairos spesialiserer seg på noe de kaller miljøkommunikasjon, og produsentene forteller at de sjelden har vært mer entusiastiske under et prosjekt.

– Vi mener at budskapet som kommer fram i filmene er viktig for sikkerheten til besøkende, og for å bevare Svalbards unike natur- og kulturverdier. Derfor kommer vi til å lete etter flere muligheter for å få søkt på midler som kan hjelpe oss med distribusjonen av filmene, sier Daniele Di Domenico.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet er leteaksjonen nå avsluttet.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

 
Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Jubilerer med solid trøkk

Longyearbyen sykehus er 100 år.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!