Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Lanserer Svalbard-akevitt

Skreddersydd: Mat- og drikkeansvarlig i Spitsbergen Travel, Stein-Ove Johannessen, lanserer den nye akevitten i kveld. FOTO: Anders Fjellestad

Lanserer Svalbard-akevitt

Med smak av lokale urter, håper Stein-Ove Johannessen at Barents Aquavit kan bli en utfordrer til de etablerte akevittene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.05.2013 kl 08:02

Det er mat- og drikke­ansvarlig i Spitsbergen Travel, Stein-Ove Johannessen, som har tatt initiativet til det «lokale» brennevinet. Navnet er Barents Aquavit.

– Vi ønsker å satse mer på akevitt­utvalget framfor konjakk og whisky. Derfor ville jeg lage vår egen akevitt, sier Johannessen.


Spesialblanding

Dagens regelverk forbyr alkohol­produksjon på Svalbard, derfor måtte han til fastlandet for å få produsert drikken. Det er Agder-firmaet Det norske brenneri som har blandet akevitten ut fra flere fatlagrede akevitter, etter innspill og ønsker fra Johannessen.

For å få den så lokal som mulig, er akevitten tilsatt urter som skjørbuksurt, kvann og rosenrot. Disse urtene finnes også på Svalbard, og dermed er brennevinet så lokalt som det kan få blitt. Fargen er brun, og smaken er ifølge Johannessen ganske rund og mild.


Til Nord-Norge

Brenneriet har også designet etiketten og flasken. Svalbard-oppdager Willem Barents pryder baketiketten, mens isbjørnen er på plass på etiketten foran.

– Ideen tok jeg videre i januar, og akevitten var ferdig i april, så det har gått raskt. Brenneriet produserer akevitten fortløpende. Vi tar inn 200 flasker, og Nordpolet tar inn 250. Vi ønsker dessuten å få solgt den inn i Barentsregionen, og den kommer også på vinmonopoler i Troms og Finnmark, sier Johannessen og legger til:

– Vi har i tillegg fått solgt den inn til Barentssekretariatets møte i Finnmark i juni, og håper at det kan skape mer blest om akevitten, sier han.

Nøkkelord

Se bildet større

FOTO: Anders Fjellestad

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!