Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Lanserer Svalbard-akevitt

Skreddersydd: Mat- og drikkeansvarlig i Spitsbergen Travel, Stein-Ove Johannessen, lanserer den nye akevitten i kveld. FOTO: Anders Fjellestad

Lanserer Svalbard-akevitt

Med smak av lokale urter, håper Stein-Ove Johannessen at Barents Aquavit kan bli en utfordrer til de etablerte akevittene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.05.2013 kl 08:02

Det er mat- og drikke­ansvarlig i Spitsbergen Travel, Stein-Ove Johannessen, som har tatt initiativet til det «lokale» brennevinet. Navnet er Barents Aquavit.

– Vi ønsker å satse mer på akevitt­utvalget framfor konjakk og whisky. Derfor ville jeg lage vår egen akevitt, sier Johannessen.


Spesialblanding

Dagens regelverk forbyr alkohol­produksjon på Svalbard, derfor måtte han til fastlandet for å få produsert drikken. Det er Agder-firmaet Det norske brenneri som har blandet akevitten ut fra flere fatlagrede akevitter, etter innspill og ønsker fra Johannessen.

For å få den så lokal som mulig, er akevitten tilsatt urter som skjørbuksurt, kvann og rosenrot. Disse urtene finnes også på Svalbard, og dermed er brennevinet så lokalt som det kan få blitt. Fargen er brun, og smaken er ifølge Johannessen ganske rund og mild.


Til Nord-Norge

Brenneriet har også designet etiketten og flasken. Svalbard-oppdager Willem Barents pryder baketiketten, mens isbjørnen er på plass på etiketten foran.

– Ideen tok jeg videre i januar, og akevitten var ferdig i april, så det har gått raskt. Brenneriet produserer akevitten fortløpende. Vi tar inn 200 flasker, og Nordpolet tar inn 250. Vi ønsker dessuten å få solgt den inn i Barentsregionen, og den kommer også på vinmonopoler i Troms og Finnmark, sier Johannessen og legger til:

– Vi har i tillegg fått solgt den inn til Barentssekretariatets møte i Finnmark i juni, og håper at det kan skape mer blest om akevitten, sier han.

Nøkkelord

Se bildet større

FOTO: Anders Fjellestad

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!