Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Lanserer Svalbard-akevitt

Skreddersydd: Mat- og drikkeansvarlig i Spitsbergen Travel, Stein-Ove Johannessen, lanserer den nye akevitten i kveld. FOTO: Anders Fjellestad

Lanserer Svalbard-akevitt

Med smak av lokale urter, håper Stein-Ove Johannessen at Barents Aquavit kan bli en utfordrer til de etablerte akevittene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.05.2013 kl 08:02

Det er mat- og drikke­ansvarlig i Spitsbergen Travel, Stein-Ove Johannessen, som har tatt initiativet til det «lokale» brennevinet. Navnet er Barents Aquavit.

– Vi ønsker å satse mer på akevitt­utvalget framfor konjakk og whisky. Derfor ville jeg lage vår egen akevitt, sier Johannessen.


Spesialblanding

Dagens regelverk forbyr alkohol­produksjon på Svalbard, derfor måtte han til fastlandet for å få produsert drikken. Det er Agder-firmaet Det norske brenneri som har blandet akevitten ut fra flere fatlagrede akevitter, etter innspill og ønsker fra Johannessen.

For å få den så lokal som mulig, er akevitten tilsatt urter som skjørbuksurt, kvann og rosenrot. Disse urtene finnes også på Svalbard, og dermed er brennevinet så lokalt som det kan få blitt. Fargen er brun, og smaken er ifølge Johannessen ganske rund og mild.


Til Nord-Norge

Brenneriet har også designet etiketten og flasken. Svalbard-oppdager Willem Barents pryder baketiketten, mens isbjørnen er på plass på etiketten foran.

– Ideen tok jeg videre i januar, og akevitten var ferdig i april, så det har gått raskt. Brenneriet produserer akevitten fortløpende. Vi tar inn 200 flasker, og Nordpolet tar inn 250. Vi ønsker dessuten å få solgt den inn i Barentsregionen, og den kommer også på vinmonopoler i Troms og Finnmark, sier Johannessen og legger til:

– Vi har i tillegg fått solgt den inn til Barentssekretariatets møte i Finnmark i juni, og håper at det kan skape mer blest om akevitten, sier han.

Nøkkelord

Se bildet større

FOTO: Anders Fjellestad

Siste nytt i Nyheter

Nytt skred

Natt til onsdag gikk det et skred mellom Tverrdalen og Sverdrupbyen. Sysselmannen ber folk fremdeles tenke seg om to ganger før de beveger seg i bratt terreng.

Trafikkontroll ved skolen

22 kjøretøyer ble stoppet i mørket før skolestart tirsdag morgen. Ikke alle hadde lysene i orden.

Åpner ikke mandag

Vei 300 mellom det gamle museet og Huset skal ryddes for masser, men blir foreløpig ikke åpnet. Se også dronevideo av skredet i saken.

Strømmen tilbake etter strømbrudd

Svalbardbutikken har åpnet igjen etter strømbruddet mandag morgen.

Sleper seilbåt til byen

«Polarsyssel» bistår en seilbåt som fikk motorproblemer ved Nordaustlandet.

Båt fikk problemer

«Spitsbergen Express» fikk motortrøbbel like nord for Isfjord Radio. Hovedredningssentralen sendte helikopter fra Longyearbyen for å bistå.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!