Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Lanserer Svalbard-akevitt

Skreddersydd: Mat- og drikkeansvarlig i Spitsbergen Travel, Stein-Ove Johannessen, lanserer den nye akevitten i kveld. FOTO: Anders Fjellestad

Lanserer Svalbard-akevitt

Med smak av lokale urter, håper Stein-Ove Johannessen at Barents Aquavit kan bli en utfordrer til de etablerte akevittene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.05.2013 kl 08:02

Det er mat- og drikke­ansvarlig i Spitsbergen Travel, Stein-Ove Johannessen, som har tatt initiativet til det «lokale» brennevinet. Navnet er Barents Aquavit.

– Vi ønsker å satse mer på akevitt­utvalget framfor konjakk og whisky. Derfor ville jeg lage vår egen akevitt, sier Johannessen.


Spesialblanding

Dagens regelverk forbyr alkohol­produksjon på Svalbard, derfor måtte han til fastlandet for å få produsert drikken. Det er Agder-firmaet Det norske brenneri som har blandet akevitten ut fra flere fatlagrede akevitter, etter innspill og ønsker fra Johannessen.

For å få den så lokal som mulig, er akevitten tilsatt urter som skjørbuksurt, kvann og rosenrot. Disse urtene finnes også på Svalbard, og dermed er brennevinet så lokalt som det kan få blitt. Fargen er brun, og smaken er ifølge Johannessen ganske rund og mild.


Til Nord-Norge

Brenneriet har også designet etiketten og flasken. Svalbard-oppdager Willem Barents pryder baketiketten, mens isbjørnen er på plass på etiketten foran.

– Ideen tok jeg videre i januar, og akevitten var ferdig i april, så det har gått raskt. Brenneriet produserer akevitten fortløpende. Vi tar inn 200 flasker, og Nordpolet tar inn 250. Vi ønsker dessuten å få solgt den inn i Barentsregionen, og den kommer også på vinmonopoler i Troms og Finnmark, sier Johannessen og legger til:

– Vi har i tillegg fått solgt den inn til Barentssekretariatets møte i Finnmark i juni, og håper at det kan skape mer blest om akevitten, sier han.

Nøkkelord

Se bildet større

FOTO: Anders Fjellestad

Siste nytt i Nyheter

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Kansellerte på nytt

Torsdag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Torsdagens ekstrafly ble kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!