Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Lanserer bok mot betaling

Longyearbyen folkebibliotek og Svalbard Museum arrangerer boklanseringen. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Lanserer bok mot betaling

I kveld er det bolklansering for Otto Ulseths bok om Robert Hermansen. Biblioteket regner med fullt hus til tross for at man må betale inngangspenger.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.10.2014 kl 11:47

Svalbard Museum og Longyearbyen folkebibliotek samarbeider om lanseringen om boka «Røde Robert Hermansen: Redningsmann og syndebukk».

I kveld er det lansering i kulturhuset med forfatter Otto Ulseth og Hermansen i samtale med Arne O. Holm. Arrangementet koster 100 kroner.

– Dette er mer enn en lansering. Det er et bokbad hvor vi betaler honorar til Arne O. Holm. Det er tre involverte personer som skal ha overnatting og fly, så dette var den eneste muligheten hadde å kunne tilby dette, sier biblioteksjef Elin Anita Olsrud.

Hun forteller at selv om alle de 160 billettene blir solgt, vil arrangementet gå med tap.

Et unntak
– Vi har budsjett på biblioteket til forfatterbesøk, men her er det tre personer involvert. Ulseth alene ville ikke ha fenget publikum, men det gjør Robert Hermansen. Og så trenger vi en intervjuer og det er Holm, sier Olsrud.

Hun forteller at det så langt er solgt 76 billetter til boklanseringen. Den vil foregå med runde bord, ikke kinosal-amfi.

– Vi ønsker å fortsette å tilby gratis kvelder. Dette er et unntak fordi vi fikk så store kostnader, sier Olsrud.

– Falske anklager
Boka gis ut på Aschehoug forlag. De skriver i sin omtale at boka forteller hele historien om Hermansen. Den forteller om oppveksten i Vestfold, studieårene i Trondheim, praksisen i Sulitjelma og direktørlivet på Svalbard, «de falske anklagene fra etterfølgeren i Store Norske på Svalbard, om den urimelig harde dommen og livet etterpå. 74-åringen har fortsatt mye ugjort!».

Idrettsbiografier
Forfatteren Otto Ulseth er journalist og fotballtrener, og har tidligere skrevet flere idrettsbiografier.

Bokbader Arne O. Holm har tidligere vært redaktør i Svalbardosten og er nå redaktør i High North News.

Siste nytt i Nyheter

Kansellerte på nytt

I dag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Dagens ekstrafly er nå kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!