Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Langt redningsoppdrag

Sysselmannen sendte onsdag kveld ut helikopter for å hente en syk mann øst for Hopen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.05.2010 kl 09:56

Onsdag formiddag fikk Sysselmannen melding om en syk mann på en estlandsk fiskebåt øst for Hopen. Mannen var 60 år og hadde en øyesykdom. Ifølge legene Sysselmannen var i kontakt med, var det viktig at mannen fikk behandling innen 24 timer.

For langt øst

Da Sysselmannen ble kontaktet i tolvtiden onsdag var båten for langt øst til at de kunne plukke opp pasienten. Fiskebåten fikk beskjed om å kjøre vestover, så helikopteret kunne hente pasienten ved 35 grader øst. Helikopteret fløy ut kvart på åtte og kom tilbake med mannen halv to natt til torsdag. Det matte refylle begge veier. Pasienten ble sendt rett til Longyearbyen sykehus.

– Alt gikk etter planen, forteller sysselmannsførstebetjent Per Andreassen.

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!