Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Lang ventetid for reisende

Tre flygninger måtte returnere til Tromsø i går og 195 personer ble sittende værfast i Longyearbyen. Noen av dem kommer seg trolig ikke ned før 17. mai.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Det blir satt opp ekstrafly til Tromsø klokka 03.10 i natt, men ikke alle passasjerene vil få plass på flyet.
– Flere ekstrafly har ikke SAS Braathens. Verken fly eller mannskap står stand-by. I min verden skulle det ha gjort det og flyene som ble satt opp skulle ha vært større, men slik er det ikke, sier Sølvi Jacobsen, stasjonssjef i SAS Ground Services i Longyearbyen.
Hun forteller at passasjerene som skulle ha reist ned i går blir overført til ledige seter på dagflyet i dag, ekstraflyet og dagflyet i morgen. Slik det ser ut nå kan noen bli ventende helt til torsdag.

Ringer alle
Innsjekkingen på flyplassen er åpen allerede nå i morgentimene, slik at passasjerer som står på venteliste kan sjekke inn og håpe på at det blir ledig plass på dagflyet.
– Dessverre er det en ukultur her i Longyearbyen at folk bestiller billetter og så reiser de ikke likevel. Enkelte ganger har vi opp til 20 personer som ikke møter opp, forteller Jacobsen.
Nå ringer SAS Ground Services rundt til alle reisende for å få oversikt over hvem som skal dra og ikke, slik at de får fylt opp flyene.
– Mange skulle nok på møter og kansellerer billettene sine fordi de ikke lenger har noen grunn til å dra, sier Jacobsen.
De som har bestilt flybillett til dagens fly får reise som normalt.
– Vi kan ikke nekte noen som har billetter til flyet i dag å reise, vi ønsker ingen dominoeffekt, sier hun.

Siste nytt i Nyheter

Spansk åpning

Bluesen er offisielt i gang.

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!