Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Lang ventetid for reisende

Tre flygninger måtte returnere til Tromsø i går og 195 personer ble sittende værfast i Longyearbyen. Noen av dem kommer seg trolig ikke ned før 17. mai.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Det blir satt opp ekstrafly til Tromsø klokka 03.10 i natt, men ikke alle passasjerene vil få plass på flyet.
– Flere ekstrafly har ikke SAS Braathens. Verken fly eller mannskap står stand-by. I min verden skulle det ha gjort det og flyene som ble satt opp skulle ha vært større, men slik er det ikke, sier Sølvi Jacobsen, stasjonssjef i SAS Ground Services i Longyearbyen.
Hun forteller at passasjerene som skulle ha reist ned i går blir overført til ledige seter på dagflyet i dag, ekstraflyet og dagflyet i morgen. Slik det ser ut nå kan noen bli ventende helt til torsdag.

Ringer alle
Innsjekkingen på flyplassen er åpen allerede nå i morgentimene, slik at passasjerer som står på venteliste kan sjekke inn og håpe på at det blir ledig plass på dagflyet.
– Dessverre er det en ukultur her i Longyearbyen at folk bestiller billetter og så reiser de ikke likevel. Enkelte ganger har vi opp til 20 personer som ikke møter opp, forteller Jacobsen.
Nå ringer SAS Ground Services rundt til alle reisende for å få oversikt over hvem som skal dra og ikke, slik at de får fylt opp flyene.
– Mange skulle nok på møter og kansellerer billettene sine fordi de ikke lenger har noen grunn til å dra, sier Jacobsen.
De som har bestilt flybillett til dagens fly får reise som normalt.
– Vi kan ikke nekte noen som har billetter til flyet i dag å reise, vi ønsker ingen dominoeffekt, sier hun.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!