Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Lager sirkus på TV i kveld

Jentene er klar for live-opptreden på riksdekkende TV. Thale Snibsøer (f.v.), Pia Bronken Eidesen, Vår Eide Aunevik, Amalie Prytz, Vilde Olsbakk Rønning, Liv-Anna Ringheim, Niva Stiberg Hansen og reiseleder Kristine Myrbostad. FOTO: Christopher Engås

Lager sirkus på TV i kveld

Jentene i Svalnardo skal i kveld opptre live på TV2.

Det har vært noen spennende uker for de syv jentene i Sirkus Svalnardo. Først var de på audition i TV2-programmet «Norske talenter». Deretter opptrådte de i en såkalt dommerutvelgelse, som ble sendt på TV. Og så fikk de beskjed om at de hadde gått videre til semifinalen.

– Det hadde vi aldri trodd, kommer det samstemt fra de syv. Onsdag var de på vei til Oslo for å opptre live i semifinalen.

Skummelt

Sirkus Svalnardo deltar i Norske talenter med et nummer som inneholder både luftakrobatikk og øvelser på gulvet. Mens to henger og gjør halsbrekkende øvelser i tøyband som kalles «aerial tissue» på utenlandsk, gjør de andre akrobatikk på gulvet i bakgrunnen. Jentene tror at det å opptre live blir interessant.

– Det blir spennende. Og litt skummelt kanskje, sier Thale som er en av de som øvelser flere meter over gulvet.

– Det ser litt farlig ut. Kan dere i verste fall falle ned på riksdekkende fjernsyn?

– Det er jo mulig, men det skjer ikke. Såpass kontroll har vi.

Jentene mener de er blitt godt opplært av Gøril Nilsen og Kristine Myrbostad.

54 blir 12

Det var i alt 54 innslag som gikk videre til semifinalen i Norske talenter. Nå skal de 54 reduseres til bare 12. Som da de var på audition og dommerutvelgelse, tror ikke jentene at de kommer videre til finalen.

– Nei, det skal godt gjøres, sier Pia.

– Men det er lov å håpe. Det hjelper hvis alle i Longyearbyen stemmer på oss, legger hun smilende til.

Jentene er svært ivrige på å få fram at det går an å stemme både på sms, og på TV2 sine nettsider.

Nye bekjentskaper

Svalnardogjengen har øvd nesten hver dag den siste tiden, og tror at øvelsen skal sitte bedre nå enn tidligere. Den største utfordringen er å klare å gjøre øvelsene i tissuen synkront, og samtidig holde takten med musikken.

– Har dere fått nye venner og bekjente av dette?

– Ikke første turen. Nå skal vi bo på et hotell der alle de andre deltagerne skal være. Da blir vi nok kjent med flere, sier jentene.

Og det er anledning til å bli «starstruck». Etter sin første opptreden, der Patrick Jørgensen fra Bergen framførte sin rap «Million Questions» har hans nummer blitt blant verdens ti mest delte på nett.

Se bildet større

Gjengen da de var på audition. Nå er de blitt sju, fordi den eneste gutten, Vebjørn Brendlien, har flyttet fra Longyearbyen og ikke kan øve med de andre. FOTO: Norske talenter

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!