Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Lagde spøkelsesvideo fra Pyramiden

FOTO: Skjermdump fra musikkvideoen «Something New» av Frost

Lagde spøkelsesvideo fra Pyramiden

Elektronikaduoen Frost lagde video etter å ha holdt konsert i den nedlagte russiske gruvebyen i fjor.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.11.2013 kl 07:59


Frost - Something New by BangOn

I fjor holdt den Tromsø-baserte elektronikaduoen Frost en meget eksklusiv konsert i Pyramiden. Rundt 150 publikummere fikk være med på reisen og det ble i etterkant meldt om en magisk opplevelse.

– Når vi først lagde en konsert der, tenkte vi at dette måtte vi dokumentere, sier Aggie Peterson, som er frontfigur i den Tromsø-baserte elektronikaduoen Frost

Resultatet er en video som man nå kan se litt lenger opp på denne siden. Her følger vi en mann på leiting etter spøkelsessignaler fra en nedlagt radiostasjon, og det er mange glimt av Pyramiden som de som har vært der kjenner igjen.

I tillegg gir Frost ut plata «Radiomagnetic» i et begrenset opplag med bilder fra den nedlagte russiske gruvebyen. Utgivelsen er gitt ut i 500 eksemplarer, og vil på Svalbard være i salg på Galleri Svalbard, Fruene og Svalbard Museum.

Aggie Peterson er barnebarnet til Herta Grøndal, som har tatt en rekke unike historiske bilder fra Svalbard på 1950-tallet, og datter av Eva Grøndal, som holder til på Kunst- og håndverkssenteret i Nybyen sammen med sin søster Nora Grøndal.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!