Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Lagde spøkelsesvideo fra Pyramiden

FOTO: Skjermdump fra musikkvideoen «Something New» av Frost

Lagde spøkelsesvideo fra Pyramiden

Elektronikaduoen Frost lagde video etter å ha holdt konsert i den nedlagte russiske gruvebyen i fjor.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.11.2013 kl 07:59


Frost - Something New by BangOn

I fjor holdt den Tromsø-baserte elektronikaduoen Frost en meget eksklusiv konsert i Pyramiden. Rundt 150 publikummere fikk være med på reisen og det ble i etterkant meldt om en magisk opplevelse.

– Når vi først lagde en konsert der, tenkte vi at dette måtte vi dokumentere, sier Aggie Peterson, som er frontfigur i den Tromsø-baserte elektronikaduoen Frost

Resultatet er en video som man nå kan se litt lenger opp på denne siden. Her følger vi en mann på leiting etter spøkelsessignaler fra en nedlagt radiostasjon, og det er mange glimt av Pyramiden som de som har vært der kjenner igjen.

I tillegg gir Frost ut plata «Radiomagnetic» i et begrenset opplag med bilder fra den nedlagte russiske gruvebyen. Utgivelsen er gitt ut i 500 eksemplarer, og vil på Svalbard være i salg på Galleri Svalbard, Fruene og Svalbard Museum.

Aggie Peterson er barnebarnet til Herta Grøndal, som har tatt en rekke unike historiske bilder fra Svalbard på 1950-tallet, og datter av Eva Grøndal, som holder til på Kunst- og håndverkssenteret i Nybyen sammen med sin søster Nora Grøndal.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!