Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Lagde spøkelsesvideo fra Pyramiden

FOTO: Skjermdump fra musikkvideoen «Something New» av Frost

Lagde spøkelsesvideo fra Pyramiden

Elektronikaduoen Frost lagde video etter å ha holdt konsert i den nedlagte russiske gruvebyen i fjor.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.11.2013 kl 07:59


Frost - Something New by BangOn

I fjor holdt den Tromsø-baserte elektronikaduoen Frost en meget eksklusiv konsert i Pyramiden. Rundt 150 publikummere fikk være med på reisen og det ble i etterkant meldt om en magisk opplevelse.

– Når vi først lagde en konsert der, tenkte vi at dette måtte vi dokumentere, sier Aggie Peterson, som er frontfigur i den Tromsø-baserte elektronikaduoen Frost

Resultatet er en video som man nå kan se litt lenger opp på denne siden. Her følger vi en mann på leiting etter spøkelsessignaler fra en nedlagt radiostasjon, og det er mange glimt av Pyramiden som de som har vært der kjenner igjen.

I tillegg gir Frost ut plata «Radiomagnetic» i et begrenset opplag med bilder fra den nedlagte russiske gruvebyen. Utgivelsen er gitt ut i 500 eksemplarer, og vil på Svalbard være i salg på Galleri Svalbard, Fruene og Svalbard Museum.

Aggie Peterson er barnebarnet til Herta Grøndal, som har tatt en rekke unike historiske bilder fra Svalbard på 1950-tallet, og datter av Eva Grøndal, som holder til på Kunst- og håndverkssenteret i Nybyen sammen med sin søster Nora Grøndal.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!