Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

La grunnlag for mersalg

Johan Berger (SSU, f.v.), Tom Inge Hellesvik (Yamaha Norge) og Vebjørn Andresen (IGP) er fornøyd med interessen rundt skutermessa på Huset sist helg. FOTO: Christopher Engås

La grunnlag for mersalg

Det ble en folksom skutermesse på Huset sist helg.

Tekst:

Publisert:

Ingeniør G. Paulsen AS (IGP) og Svalbard Snøcooterutleie AS (SSU) samarbeidet i år om skutermesse på Huset. De Selskapene delte storsalen mellom seg, og mente på ettermiddagen at det hadde fungert greit.

– I tillegg til konkurrenter er vi også kolleger i bransjen. Det er bare hyggelig å dra lasset sammen, sier salgsansvarlig Johan Berger ved SSU.

Grunnlag

Noen benyttet seg av messetilbudene, men de aller fleste brukte anledingen til å sikle etter årets nyheter. Skuterforhandlerne var mest fornøyd med at så mange viste interesse.

– Selv om vi ikke selger så mye på messa, så legger vi her grunnlag for mye salg i månedene som kommer, sier daglig leder Vebjørn Andresen på IGP.

Utleieøkning

IGP og SSU selger ikke bare snøskutere. Begge selskapene driver stort med utleie, og dette markedet øker mest.

– Snøskuterbransjen er avhengig av konjunkturene i samfunnet ellers, men både salg og utleie har en økende tendens. Utleiedelen har økt spesielt mye siden det ble konkurranse på flyvninger til øya, sier Vebjørn Andresen.

Traff nesten

Mange hundre var innom skutermessa på Huset, hvor det også var utstilt skutersluffer og terrenggående biler. Blant de minste var luftgeværskyting blant de mest populære aktivitetene. Svalbardposten traff på søskenparet Libe (5) og Bo (7) Dyreng mens de siktet på en blink bestående av en hjort som beveget seg fram og tilbake på ei skinne.

– Det var ikke så enkelt å treffe, men jeg tror jeg var ganske nært et par ganger, uttalte Bo etter å ha avfyrt sine første to skudd.

Instruktør på skytebanen var Arnstein Hatland. Han kunne fortelle om en jevn strøm av store og små som ønsket å teste treffsikkerheten sin.

Nøkkelord

Se bildet større

Libe (5) og Bo Dyreng (7) instrueres av Arnstein Hatland i kunsten å skyte med luftgevær. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!