Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

La grunnlag for mersalg

Johan Berger (SSU, f.v.), Tom Inge Hellesvik (Yamaha Norge) og Vebjørn Andresen (IGP) er fornøyd med interessen rundt skutermessa på Huset sist helg. FOTO: Christopher Engås

La grunnlag for mersalg

Det ble en folksom skutermesse på Huset sist helg.

Tekst:

Publisert:

Ingeniør G. Paulsen AS (IGP) og Svalbard Snøcooterutleie AS (SSU) samarbeidet i år om skutermesse på Huset. De Selskapene delte storsalen mellom seg, og mente på ettermiddagen at det hadde fungert greit.

– I tillegg til konkurrenter er vi også kolleger i bransjen. Det er bare hyggelig å dra lasset sammen, sier salgsansvarlig Johan Berger ved SSU.

Grunnlag

Noen benyttet seg av messetilbudene, men de aller fleste brukte anledingen til å sikle etter årets nyheter. Skuterforhandlerne var mest fornøyd med at så mange viste interesse.

– Selv om vi ikke selger så mye på messa, så legger vi her grunnlag for mye salg i månedene som kommer, sier daglig leder Vebjørn Andresen på IGP.

Utleieøkning

IGP og SSU selger ikke bare snøskutere. Begge selskapene driver stort med utleie, og dette markedet øker mest.

– Snøskuterbransjen er avhengig av konjunkturene i samfunnet ellers, men både salg og utleie har en økende tendens. Utleiedelen har økt spesielt mye siden det ble konkurranse på flyvninger til øya, sier Vebjørn Andresen.

Traff nesten

Mange hundre var innom skutermessa på Huset, hvor det også var utstilt skutersluffer og terrenggående biler. Blant de minste var luftgeværskyting blant de mest populære aktivitetene. Svalbardposten traff på søskenparet Libe (5) og Bo (7) Dyreng mens de siktet på en blink bestående av en hjort som beveget seg fram og tilbake på ei skinne.

– Det var ikke så enkelt å treffe, men jeg tror jeg var ganske nært et par ganger, uttalte Bo etter å ha avfyrt sine første to skudd.

Instruktør på skytebanen var Arnstein Hatland. Han kunne fortelle om en jevn strøm av store og små som ønsket å teste treffsikkerheten sin.

Nøkkelord

Se bildet større

Libe (5) og Bo Dyreng (7) instrueres av Arnstein Hatland i kunsten å skyte med luftgevær. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet ble leteaksjonen avsluttet.

Lørdag var Sysselmannen i Bolterdalen for å kontrollere skutere og skuterkjøring.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

 
En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!