Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kystvakta vil bistå

 

Kystvakta vil bistå

Kystvakta vil hjelpe til med transport av pasienter, dersom det blir behov.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.04.2010 kl 11:02

Siden flytrafikken mellom Svalbard og fastlandet er stoppet, har Sysselmannen gjort en avtale med Kystvakta om bistand i kritiske situasjoner. 

– I og med at vi ikke kan rekvirere ambulansefly, har vi gjort en avtale om at Kystvakta kan hjelpe oss med transport av syke eller skadde, dersom det blir behov. Transporten vil i så fall skje på raskeste måte ved bruk av helikopter og båt, opplyser sysselmannsoverbetjent Erik Nygaard.

Han understreker at Svalbard-samfunnet klarer seg godt i flere dager uten flyforbindelse med fastlandet, selv om det selvsagt kan føre til ulemper for den enkelte.

Stenger gruvene

Flystansen førte til at Store Norske stanset driften i Svea Nord og Gruve 7 i dag morges, siden det ikke var mulig å få luftambulanse fra Tromsø, dersom noen skulle bli skadet. Litt før halv elleve bestemte ledelsen i Store Norske å sette igang driften igjen. 

– Vi fikk melding fra Sysselmannen om at Kystvakta har lagt seg utenfor Sørkapp, og vi har sjekket med sykehuset at det er ambulanseforbindelse til fastlandet. Derfor sendte vi ut melding om å starte drifta igjen, sier viseadministrerende direktør i selskapet, Dag Ivar Brekke. 

Aske skaper problemer

Det er askeskyer fra vulkanutbruddet på Island som er årsaken til at flytrafikken på fastlandet er stanset.

Luftrommet over Svalbard er ikke berørt av vulkanasken, så flyene til Svea og Ny-Ålesund går som normalt. Helikoptertrafikken på øygruppen er heller ikke berørt.

Longyearbyen sykehus har satt opp en beredskapsplan i tilfelle noe skulle skje.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!