Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kystvakta vil bistå

 

Kystvakta vil bistå

Kystvakta vil hjelpe til med transport av pasienter, dersom det blir behov.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.04.2010 kl 11:02

Siden flytrafikken mellom Svalbard og fastlandet er stoppet, har Sysselmannen gjort en avtale med Kystvakta om bistand i kritiske situasjoner. 

– I og med at vi ikke kan rekvirere ambulansefly, har vi gjort en avtale om at Kystvakta kan hjelpe oss med transport av syke eller skadde, dersom det blir behov. Transporten vil i så fall skje på raskeste måte ved bruk av helikopter og båt, opplyser sysselmannsoverbetjent Erik Nygaard.

Han understreker at Svalbard-samfunnet klarer seg godt i flere dager uten flyforbindelse med fastlandet, selv om det selvsagt kan føre til ulemper for den enkelte.Stenger gruvene


Flystansen førte til at Store Norske stanset driften i Svea Nord og Gruve 7 i dag morges, siden det ikke var mulig å få luftambulanse fra Tromsø, dersom noen skulle bli skadet. Litt før halv elleve bestemte ledelsen i Store Norske å sette igang driften igjen. 

– Vi fikk melding fra Sysselmannen om at Kystvakta har lagt seg utenfor Sørkapp, og vi har sjekket med sykehuset at det er ambulanseforbindelse til fastlandet. Derfor sendte vi ut melding om å starte drifta igjen, sier viseadministrerende direktør i selskapet, Dag Ivar Brekke. 

Aske skaper problemer

Det er askeskyer fra vulkanutbruddet på Island som er årsaken til at flytrafikken på fastlandet er stanset.

Luftrommet over Svalbard er ikke berørt av vulkanasken, så flyene til Svea og Ny-Ålesund går som normalt. Helikoptertrafikken på øygruppen er heller ikke berørt.

Longyearbyen sykehus har satt opp en beredskapsplan i tilfelle noe skulle skje.

Siste nytt i Nyheter

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

 
92 husstander evakuert

Longyearbyen lokalstyre forbereder seg på at det kan bli flere.

Feilvurderte skredfaren

NVE klarte ikke å varsle om at bebyggelsen var truet, derfor ble ingen evakuert før skredet gikk litt før klokken 12 i dag.

Skredet er gjennomsøkt

Sysselmannen melder på sine nettsider at skredområdet nå er gjennomsøkt og at ingen er savnet. Politiet er fremdeles på stedet ved Vei 228. Se bilder fra skredområdet her.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!