Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kvinnelig skuterkjører savnet

Mannskap fra Sysselmannen og Røde Kors leter etter en kvinnelig skuterfører som kjørte fra Svea ifølge med to andre Svea-arbeidere i ettermiddag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.03.2009 kl 12:21

De tre forlot Svea klokken 16.40 for å kjøre til Longyearbyen. Kvinnen, som er i 30-års-alderen, kjørte i midten og forsvant inne på Gruvfonna like nord for Svea. Været er svært dårlig med snø og sterk vind. Helikopter har vært ute og lett etter kvinnen men står nå på bakken. Mannskap fra Syselmannen og Røde Kors fortsetter å lete etter den savna kvinnen med snøskutere.

Tilflukt i nødhytte

Til sammen 26 arbeidere på vei fra Svea til Longyearbyen på skuter har søkt tilflukt i nødhytten Andreasbu på grunn av været.

Avstanden fra Svea til Longyearbyen er rundt 60 kilometer, stedet hvor kvinnen kom bort fra følget sitt ligger 8 kilometer fra Svea, midt inne på Gruvfonna.

Vi kommer tilbake med mer om saken senere.

 

Siste nytt i Nyheter

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

 
92 husstander evakuert

Longyearbyen lokalstyre forbereder seg på at det kan bli flere.

Feilvurderte skredfaren

NVE klarte ikke å varsle om at bebyggelsen var truet, derfor ble ingen evakuert før skredet gikk litt før klokken 12 i dag.

Skredet er gjennomsøkt

Sysselmannen melder på sine nettsider at skredområdet nå er gjennomsøkt og at ingen er savnet. Politiet er fremdeles på stedet ved Vei 228. Se bilder fra skredområdet her.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!