Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kvinne omkom i Krossfjorden

De tolv passasjerene og føreren i gummibåten ble skylt i land på nordsiden av Fjortende Julibukta mandag. FOTO: Arild Lyssand /Sysselmannen på Svalbard

Kvinne omkom i Krossfjorden

13 personer havnet i vannet. Amerikansk cruiseturist mistet livet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.06.2013 kl 11:20

Ulykken skjedde mandag på nordsida av Fjortende Julibukta i Krossfjorden, rett øst for Redingerpynten. Passasjerer fra cruiseskipet «Sea Spirit» var på sightseeing i ni Zodiac-båter. Ifølge vitneforklaringer ble en av båtene tatt av en stor bølge og kastet rundt. Om bord var det tolv passasjerer og en fører.

– Det er ingenting som tyder på at de har truffet land eller ei grunne. Men det er for tidlig å si noe om nøyaktig hva som forårsaket dette, sier assisterende sysselmann Lars Erik Alfheim.


Vendereis
Passasjerene skal ha blitt skylt i land etter kantringen. På et tidspunkt skal en amerikansk kvinne i 60-årene ha mistet bevisstheten.

– Vi fikk beskjed om dette og sendte vårt Super Puma-redningshelikopter med lege ombord. Like før vi landet, fikk vi beskjed om at kvinnen var død, sier Alfheim.

Helikopteret gjorde dermed vendereis for å hente etterforskere. Sysselmannen har avhørt flere vitner, og vil vurdere om det er grunnlag for ytterligere oppfølging av saken senere.


Tre skadede
Den omkomne kvinnen har blitt sendt til sykehuset i Tromsø for obduksjon. Alfheim vil ikke si noe mer om dødsårsaken før obduksjonen er klar.

– Hvordan er tilstanden til de andre som falt i vannet?

– Tre personer ble skadet, to av dem tok vi med oss til Longyearbyen sykehus fordi skadene var av et visst omfang, sier Alfheim.

Cruiseskipet «Sea Spirit» kan ta 114 passasjerer og 94 ansatte. Båten går i cruisetrafikk i Arktis og Antarktis for det amerikanske selskapet Quark Expeditions. På denne turen har skipet for det meste holdt seg på vestsiden av Spitsbergen.

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!