Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kvinne omkom i Krossfjorden

De tolv passasjerene og føreren i gummibåten ble skylt i land på nordsiden av Fjortende Julibukta mandag. FOTO: Arild Lyssand /Sysselmannen på Svalbard

Kvinne omkom i Krossfjorden

13 personer havnet i vannet. Amerikansk cruiseturist mistet livet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.06.2013 kl 11:20

Ulykken skjedde mandag på nordsida av Fjortende Julibukta i Krossfjorden, rett øst for Redingerpynten. Passasjerer fra cruiseskipet «Sea Spirit» var på sightseeing i ni Zodiac-båter. Ifølge vitneforklaringer ble en av båtene tatt av en stor bølge og kastet rundt. Om bord var det tolv passasjerer og en fører.

– Det er ingenting som tyder på at de har truffet land eller ei grunne. Men det er for tidlig å si noe om nøyaktig hva som forårsaket dette, sier assisterende sysselmann Lars Erik Alfheim.


Vendereis
Passasjerene skal ha blitt skylt i land etter kantringen. På et tidspunkt skal en amerikansk kvinne i 60-årene ha mistet bevisstheten.

– Vi fikk beskjed om dette og sendte vårt Super Puma-redningshelikopter med lege ombord. Like før vi landet, fikk vi beskjed om at kvinnen var død, sier Alfheim.

Helikopteret gjorde dermed vendereis for å hente etterforskere. Sysselmannen har avhørt flere vitner, og vil vurdere om det er grunnlag for ytterligere oppfølging av saken senere.


Tre skadede
Den omkomne kvinnen har blitt sendt til sykehuset i Tromsø for obduksjon. Alfheim vil ikke si noe mer om dødsårsaken før obduksjonen er klar.

– Hvordan er tilstanden til de andre som falt i vannet?

– Tre personer ble skadet, to av dem tok vi med oss til Longyearbyen sykehus fordi skadene var av et visst omfang, sier Alfheim.

Cruiseskipet «Sea Spirit» kan ta 114 passasjerer og 94 ansatte. Båten går i cruisetrafikk i Arktis og Antarktis for det amerikanske selskapet Quark Expeditions. På denne turen har skipet for det meste holdt seg på vestsiden av Spitsbergen.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!