Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kunstpausen over

Mange møtte opp på torgarrangementet under årets Kunstpause. FOTO: Birger Amundsen

Kunstpausen over

Det var fullt hus på «Tregangertre» og halvfullt på teaterstykket «Eksperimentet».

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.11.2010 kl 13:32

– Vi er godt fornøyde. Inntrykket er at det har vært fulle hus. Tilbakemeldingene fra folk er at Kunstpause er et hyggelig og lunt arrangement ved inngangen til mørketiden, sier kulturkonsulent Roger Zahl Ødegård i Kultur- og fritidsforetaket i Longyearbyen lokalstyre.

Teater

Kunstpause startet med utstillingsåpninger på Galleri Svalbard og Kunst- og håndverkssenteret torsdag.

Fredag presenterte Jo Strømgren Kompani forestillingen «Eksperimentet». 100 personer kom for å se den første forestillingen i hovedsalen, som rommer 245 publikummere på det meste.

Middag og musikk

Lørdag var det «Tregangertre» i restauranten på Polarhotellet. Der presenterte Tom Roger Aadland sin plate med Bob Dylan-tekster på nynorsk for 130 middagsgjester.

– Det var fullt hus, og Dylan på nynorsk var en ny opplevelse. Konferansier Sveinung Lystrup Thesen bandt kvelden sammen på en lun og morsom måte, sier Zahl Ødegård.

Populær kunst

Billedkunstner Aino Grib på Kunst- og håndverkssenteret forteller at de var godt besøkt i helgen. Flest var det under åpningen torsdag og i går, søndag.

– Jeg synes alltid Kunstpause er veldig hyggelig, og det var det i år også, sier hun.

Selv åpnet hun utstillingen «Mellom linjene», ti malerier inspirert av svalbardlitteratur. Den blir stående ut denne uken. Arbeidene til de andre kunstnerne kan du også fremdeles ha muligheten til å se noen dager framover om du ikke rakk å ta en pause i kunsten i helga.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!